Autofokus från Zeiss

Zeiss lanserar en ny serie fullformatsobjektiv för Sonys E-fattning, kallade Batis. Sedan tidigare har Zeiss modellerna i sin Loxia-serie för dessa kameror, men de saknar autofokus, vilket Batis-objektiven har.

Även om objektiven har en snabb och precis autofokus stödjer de även manuell fokusering, så användaren enkelt kan välja det som passar bäst för motivet. Den släta designen känns igen från Otus-serien och skall ge objektiven den rätta känslan. Objektiven är försedda med en OLED-display som visar avståndet till motivet (från fokal-planet) och skärpedjupet med vald bländare. Båda objektiven är vädertätade.

Batis 25mm, F2.0 är ett vidvinkelobjektiv med 10 linselement i 8 grupper. Fyra av linserna är asfäriska på båda sidorna och fem är gjorda av speciellt glas. Bildvinkeln på 82 grader och närgränsen på bara 0,2 meter, skall göra detta objektiv perfekt för arkitektur och landskapsfotografering. Det väger 335g och är 78mm långt (utan motljusskydd).

Batis 85mm, F1.8 är ett ”Porträttobjektiv” med 11 linselement i 8 grupper. Linserna är gjorda av flera olika typer av glas för att ge maximal bildkvalitet. Den höga ljusstyrkan i kombination med kvaliteten gör detta till ett mycket lämpligt objektiv för porträtt och bröllopsfotografering, anger företaget, och berättar att det också har inbyggd bildstabilisering, vilket gör att det hanterar riktigt dåliga ljusförhållanden. Det väger 475g och är 92mm långt (utan motljusskydd).

Batis beräknas finnas i handeln i juli 2015, anger Focus Nordic.
Etiketter: focus nordic zeiss

Produktnyhetsarkiv