Ingen semester utan prylar

Pressmeddelande från Komplett:
Viktigast av alla tekniska prylar att ha med sig på sommarledigheten är dock mobilen/smartphonen. Kaffekokare och kamera är andra produkter i topp när svenskarna får ange vilka tekniska prylar de inte kan klara sig utan på sommarledigheten.

I Stockholm är det hela 71% av de tillfrågade som uppger att de inte tar semester utan mobilen, visar en undersökning av Komplett.se. För hela Sverige är siffran 65%. I norra Sverige är mobilen inte riktigt lika central, varannan känner behov av den på ledigheten.

Det finns skillnader mellan könen i prioriteringen av viktiga prylar. Var tredje man säger att datorn är en av de viktigaste tekniska prylarna. Allra viktigast för personer som är över 55 år. Kvinnor ligger i topp för mobiltelefon och tycker dessutom att kaffekokare är mycket viktigare än dator. På landsbygden ligger datorn inte förrän på fjärde plats.

– Våra tekniska prylar betyder mycket för oss människor, de är en självklar del av livet, så även på semestern, säger Erik Johannesson, Customer Experience Manager på Komplett. Intressant att se att det är personer över 54 år som prioriterar datorn allra mest av alla ålderskategorier. Det visar att digitaliseringen slagit igenom i alla åldrar.

Topplistan över tekniska prylar svenskarna inte vill vara utan på sommarledigheten
* Mobiltelefon/smartphone
* Dator
* Kaffekokare
* Kamera/videokamera
* TV
* Surfplatta
* Ficklampa
* Fläkt
* Mobila högtalare
* Bärbar GPS

Kvinnors topp 3
* Mobiltelefon/smartphone
* Kaffekokare
* Dator

Mäns topp 3
* Mobiltelefon/smartphone
* Dator
* Kaffekokare

Landsbygd topp 3
* Mobiltelefon/smartphone
* Kamera/videokamera
* Kaffekokare

Stockholm topp 3
* Mobiltelefon/smartphone
* Dator
* Kaffekokare

Undersökningen genomfördes av YouGov på uppdrag av Komplett.se. Under perioden 2-3 juni 2015 har sammanlagt 1012 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18-74 år.
Etiketter: komplett

Nyhetsarkiv