Athlet från Bosch

Fram tills nu har sladdlösa dammsugare bara kunnat användas för små sysslor, anger Bosch, som lanserar Athlet som en sladdlös modell som är lika stark som en vanlig dammsugare. Athlet väger tre kilo och anges ge samma städresultat som en 2400-watts dammsugare.

Bosch Athlet kan läggas platt på golvet vilket gör det enkelt att dammsuga under soffor, bord och skåp. Dess SensorControl talar genom en LED-signal om när det är dags att rengöra filtret och eftersom Athlet är påslös behöver man inte längre jaga runt och leta efter den rätta påsen. Eftersom Athlets ”livstidsfilter” är tvättbart och inte behöver bytas ut får man en enkel, miljövänlig och kostnadseffektiv dammsugare, berättar företaget, och anger att undersökningar visar att en sladdlös dammsugare används oftare än en vanlig dammsugare, kanske på grund av mindre krångel med att få fram dammsugaren.

Athlet laddas på tre timmar. Man kan välja mellan tre olika program för att skräddarsy dammsugaren för sina behov, och Athlet kan dammsuga upp till 60 minuter utan avbrott.

Med hjälp av tillbehör som bärrem och munstycken kan man enkelt rengöra till exempel bilen och kuddarna på soffan.

* BSH producerade sin första dammsugare 1906, och kallade den en ”dammupptagningspump”.
* BSH producerar över två miljoner dammsugare varje år.
* Cirka 70 miljoner dammsugare har hittills producerats och distribuerats från BSH-fabriken i Bad Neustadt i Tyskland.
* Kvalitetskontrollen av en BSH dammsugare inkluderar att on/off-knappen trycks ned åtminstone 45000 gånger och dammsugaren måste tåla ett 500 km långt uthållighetsprov. Kabeln måste gå igenom minst 6000 omspolningsförfaranden, och dammsugaren kommer att rullas över trösklar 6000 gånger.
Etiketter: bosch

Nyhetsarkiv