Trådlöst mikrofonsystem

Sennheiser har lanserat AVX trådlösa mikrofonsystem, för videokameror. Den kompakta AVX mottagaren kopplas direkt i kamerans XLR ingång, där den automatiskt kopplar upp sig mot mikrofonen och slår på när kameran är igång. Systemet justerar automatiskt nivåer och sänder med en speciellt skyddad länk på det licensfria 1,9 Ghz-bandet. Att rigga för och spela in högkvalitativ audio för video har aldrig varit snabbare eller smidigare, menar företaget.

– Oavsett om du är sportjournalist och sammanställer en rapport, professionell fotograf som gör en dokumentär eller en in-house marknadsspecialist som gör en produktvideo – AVX ger dig utrymme att fokusera på det kreativa arbetet. Inget sändningstillstånd krävs, systemet väljer automatiskt lämplig frekvens och gör också alla nödvändiga inställningar – det är användarvänlighet på riktigt, säger Sven Boetcher, Portfolio Manager Broadcast & Media på Sennheiser.

AVX levereras i ett system som innehåller allt som behövs för att köra direkt. Alternativt finns skräddarsydda system som kan byggas ihop med möjligheter till individuell anpassning.

AVX är utrustad med adaptiv sändningseffekt, vilket innebär att systemet alltid använder den effekt som behövs för att bibehålla en säker överföring mellan mikrofon och kameramottagare. Detta ger inte bara en stabil signal utan minskar också batteriförbrukningen, vilket också den automatiska on-off funktionen gör.
AVX mottagare och sändare drivs av lithium-ion batterier, som kan laddas via USB-port. För att undvika obehagliga överraskningar när man filmar länge, har sändaren en display som visar kvarvarande batteritid.

För DSLR-kameror med audioingång inkluderas även i AVX-systemet en XLR-3/mini-jack adapterkabel och vad som behövs för att fästa mottagaren i kamerans blixtsko.

AVX finns i tre olika kit: Med handhållen sändare (evolution mikrofonkapsel), med ficksändare och ME 2 clip-on mikrofon och i ett speciellt proffsutförande med ficksändare och MKE 2 clip-on mikrofon.
Etiketter: sennheiser

Produktnyhetsarkiv