Vidareutvecklad Xperia Z3+

Sony har lanserat Xperia Z3+, som en ny premiumtelefon som tar den populära Z3-serien till en ny nivå – en vattentät smartphone med kompromisslös prestanda, kamerakvalitet och batteritid.

Med uppdaterad design är Xperia Z3+ (som heter Z4 i Japan) tunnare (6,9mm) och lättare (144g) än sin föregångare Z3. Trots den öppna USB-ingången för enklare laddning, har Z3+ marknadens högsta klassning för vatten- och dammtäthet (IP68) och klarar därmed 30 minuter i vatten, ner till 1,5 meters djup.

Xperia Z3+ lanseras i svart, vitt, koppar och i den nya signaturfärgen Aqua Green.
Med hjälp av en känslighet på ISO 12800 och en 1/2.3” bildsensor skall man kunna ta fantastiska 20MP-bilder även i mörker, och HDR för både foto och video hjälper till – telefonen klarar också av 4K videoinspelning och uppspelning. Med det vidareutvecklade autoläget skall Xperia Z3+ ta ännu bättre bilder, utan manuella justeringar.

Den nya främre kameran med 5 megapixel, 25mm vidvinkelobjektiv, autofokus och Exmor R-sensor innebär att man med Xperia Z3+ nu tar bättre selfies i alla ljusförhållanden.

Precis som sin föregångare har Z3+ ett batteri som skall räcka upp till två dygn, något som går att förlänga ytterligare genom ett Stamina-mode som automatiskt stänger av processor och appar i bakgrunden när skärmen har släckts. Och man kan ladda batteriet för en dags användning på 45 minuter med Sonys nya snabbladdare UCH10.

Xperia Z3+ har en 5,2” Full HD-skärm med ökad ljusstyrka och kontrast. Tack vare Sonys ljudexpertis återges högupplöst ljud i studiokvalitet, anger företaget, och berättar att Sonys nya LDAC-codec streamar musik via Bluetooth tre gånger mer effektivt för ännu bättre trådlöst ljud. Nya chippet Snapdragon 810 med 8 kärnor och 64 bitar skall göra spelande och andra processorkrävande appar snabbare än någonsin, och Z3+ har dubbelt så stort lagringsutrymme jämfört med sin föregångare (32GB), något som dessutom går att utöka med microSD-kort. Surfandet skall också bli snabbare, både via 4G och Wi-Fi, tack vare stöd för LTE Cat6 (upp till 300 Mbps) och Wi-Fi MIMO.

För att göra Z3+ än mer spännande inför sommarens aktiva äventyr finns ett förbokningserbjudande innehållande Sonys Action Cam, som innebär att den som fram till 28 juni förbokar en Xperia Z3+, hos utvalda återförsäljare, får en Sony Action Cam Mini (HDR-AZ1) på köpet. Leveransdatum beräknas vara 30 juni.
Etiketter: sony

Produktnyhetsarkiv