Microsoft – Klas Hammar & Johanna Snickars

Microsoft Sverige välkomnar Klas Hammar till tjänsten som affärsområdeschef för Windows och Surface. Klas kommer närmast från en roll som OEM-chef på Microsoft, men har sedan tidigare lång och gedigen erfarenhet från att arbeta med såväl konsumenter som med företagskunder på Microsoft.

– Jag kan inte tänka mig en mer spännande tidpunkt att ta över rollen som affärsområdeschef för Windows och Surface än just nu. Microsoft är mitt uppe i en transformation som bolag och där är Windows och Surface två av de centrala delarna för att driva vår affär, säger Klas Hammar.

I sin nya roll har Klas det övergripande ansvaret för att driva och utveckla affären för Windows och Surface i Sverige mot alla Microsofts kundsegment och partners. Allt från konsumenter och studenter till SMB-kunder och storföretag. Två stora områden som Klas börjar driva omedelbart är lanseringarna av Surface 3 och Windows 10 i Sverige.

Klas tar över rollen efter Thomas Floberg, som tagit steget till Microsofts huvudkontor som Director of Product Marketing for Developed Markets för Windows.

Johanna Snickars anställs som PR-chef på Microsoft Sverige. Johanna kommer närmast från Nordnet, där hon ansvarat för PR och kommunikation och bland annat byggt upp företagets digitala närvaro vilken inkluderar både podcasts och bloggar. Innan dess har Johanna jobbat på ett par olika PR-byråer samt i rollen som PR-chef på ERV.

– Det känns oerhört roligt att få ta sig an drömutmaningen att bli PR-chef för Microsoft, ett av världens starkaste varumärken som just nu är inne på en spännande förändringsresa. Microsoft har en hög innovationstakt och en stor förståelse för vikten av extern och digital kommunikation. Jag ser fram emot att ge mig in tech-branschen igen och som geek girl är det ett extra plus att jobba med ett varumärke jag redan använder dagligen, säger Johanna Snickars, som tillträder sin nya roll på Microsoft under juli månad.
Etiketter: microsoft

Nyhetsarkiv