Tre först ut med VR-headset

Pressmeddelande från 3:
Mobiloperatören Tre har inlett försäljningen av den första kommersiella Virtual Reality-produkten på svenska marknaden, Samsung Gear VR Innovator Edition – ett headset-tillbehör som möjliggör en 360-gradig sfärisk upplevelse i 3D och passar till Samsungs Galaxy S6 och S6 Edge. Tre är första operatören i Sverige att sälja produkten som har tagits fram av Samsung med hjälp av Facebook-ägda Oculus; av många ansett som världens främsta företag inom virtual reality.

– Det är inte ofta jag blir så pass uppspelt över ett nytt mobiltillbehör, som jag är över Gear VR. Användningsområdena är oändliga och jag tror att det här ger oss en inblick i hur vi i framtiden kommer att konsumera både film och spel, samtidigt som det öppnar upp för helt nya digitala upplevelser och möjligheter, säger Olof Isestedt, direktör för affärsstöd på Tre Sverige.

Gear VR Innovator Edition
Med Gear VR kan man vandra genom tid och rum utan att ta ett enda steg. Sväva fritt bland planeterna i vårt solsystem, njuta av film, TV och musikvideor i 3D och kliva in i sina egna fotoalbum. Synfältet på 96° ger känslan att kolla på en bioduk vilket ger en uppslukande upplevelse. Appar och innehåll laddas ner från Oculus Store som har ett stort urval av bland annat VR-spel, VR-filmer och andra häpnadsväckande upplevelser i 360 grader och 3D.

Samsung Gear VR kostar 1990 kronor och är ett tillbehör som passar till storsäljaren Samsung Galaxy S6 och S6 Edge. Den kan köpas på avbetalning och läggas till ett abonnemang för 83 kronor per månad under 24 månader.
Etiketter: 3

Nyhetsarkiv