Svenskar vill ha mer tid för avkoppling

Pressmeddelande från LG:
Har du den där känslan av att dagarna har för få timmar? Om du fick 30 extraminuter per dag, vad skulle du spendera dem på? Här i Sverige skulle de flesta av oss använda den extra halvtimmen för välförtjänt avkoppling och då helst ensamma och på kvällen då vi har som minst lust att lägga ner tid på tvätt eller städning. Det visar en ny Nordisk undersökning som utförts på uppdrag av LG Home Appliances i samband med den nordiska lanseringen av LG Turbo Wash, en ny tvättmaskin med en mer effektiv tvättcykel som sparar vatten, energi och viktigast av allt, tid.

Mer specifikt är danskar, svenskar, finnar och norrmän alla överens om att eventuella extraminuter i dag skulle gå till avkoppling och fritidsaktiviteter. Det visar resultatet av en ny nordisk undersökning, som har utförts av Opeepl på uppdrag av LG Home Appliances. När det kommer till vad vi skulle prioritera efter det skulle de tillfrågade i Sverige, Danmark och Norge spendera extra tid på träning eller motion, medan de finska respondenterna hellre skulle få lite mer sömn. En aktivitet vi nordbor alla är överens om är att vi vill spendera mer tid med våra barn, läsa böcker eller vara med våra respektive.

I Sverige skulle hela 37 procent lägga de där ovärderliga extra minuterna på mer fritid under kvällstid och troligtvis på egen hand. Om det inte var möjligt att få 30 minuter extra på kvällen skulle respondenterna i Sverige, Norge och Finland spendera dem på att sova lite längre på morgonen medan danskarna hellre hämtar upp barnen 30 minuter tidigare från dagis eller skolan på eftermiddagen.
Det kommer inte som någon överraskning att tvätta och städa kommer längst ner på listan över hur vi skulle spendera extra ledig tid. Bara en procent av svenskarna skulle använda tiden till att tvätta medan tre procent skulle använda den till städning. Lite överraskande är det bara en procent av svenskarna som skulle utnyttja tiden till att gå på en date. Det kanske förklarar varför bara sex procent av svenskarna skulle lägga tiden på att prata med sin respektive medan dubbelt så många (tolv procent) hellre väljer att läsa en bok.

– Vår nya LG Turbo Wash är revolutionerande eftersom den tvättar kläderna bättre än andra tvättmaskiner samtidigt som den mer effektiva tvättcykeln sparar vatten, energi och viktigast av allt, tid. Vår studie visar hur stor vikt svenskarna lägger på att få mer tid över till annat. Vi är oerhört glada och stolta över att vi med vår nya produktlansering faktiskt kan ge våra kunder den där extra halvtimmen per dag som de behöver för att koppla av, säger Sebastian Bengtsson, nordisk produktspecialist LG Home Appliances.

Svenskarnas topp-tre över vad de skulle göra med 30 extra minuter per dag
1. Slappna av och njuta av lite fritid (23 procent)
2. Läsa en bok (12 procent)
3. Träna (12 procent)

Svenskarnas topp-tre över vad de inte skulle göra med 30 minuter extra per dag
1. Städa (22 procent)
2. Arbeta (20 procent)
3. Sova (15 procent)

Undersökningen med 2000 respondenter genomfördes av Opeepl i april 2015 på uppdrag av LG Home Appliance. De 2000 respondenterna var jämnt fördelade mellan Norge, Sverige, Finland och Danmark samt efter kön, ålder och geografisk spridning i varje land. Undersökningen genomfördes i de fyra länder för att belysa vårt stora behov av mer tid i det dagliga livet efter lanseringen av LG: s nya tvättmaskin Turbo Wash, som sparar vatten, energi och framför allt tid. Ett nyligen genomfört test av Intertek fann att 59-minuters tvätt- och sköljcykeln i Turbo Wash-programmet tvättade fem kilo bomullstvätt mer effektivt än en 95-minuters standardtvättcykel i en traditionell tvättmaskin.
Etiketter: lg

Nyhetsarkiv