Trådlös skärmdelning

Pressmeddelande från Airtame:
Airtame, som har utvecklat en banbrytande och effektiv trådlös HDMI-lösning för skärmdelning för företag, har lanserat sin produkt globalt. Efter den framgångsrika crowdfundingkampanjen skickar Airtame nu ut fler än 22000 enheter till betatestare och kunder som förbeställt produkten. Samtidigt är det unga danska företaget redo att lansera sin produkt på marknaden.

– Vi är extremt glada över att kunna lansera Airtame. Efter månader av betatester där vi jobbat hårt med att finputsa lösningen är vi nu redo att släppa vår produkt. Vi är väldigt tacksamma över den insats som våra testare och tidiga kunder har gjort. De har bidragit till att forma den slutliga Airtame-produkten, och vi är nu ett steg närmare vår vision om en värld med sladdfria möteslokaler, säger Airtames vd och grundare Jonas Gyalokay.

Airtame är en liten HDMI-sticka som kan sättas in i vilken HDMI-baserad TV eller projektor som helst. Den gör det möjligt för användarna att spegla sina PC- eller Mac-skärmar och strömma bilder och presentationer från sina mobiltelefoner och surfplattor trådlöst – genom att bara installera Airtame-appen på enheten. Airtame har utvecklats för att tillgodose och förbättra företags digitala kommunikationsbehov. Produkten låter användare strömma till en eller flera skärmar från vilket operativsystem som helst och har dual wifi.

Trots att Airtame är en företagslösning ligger priset närmare nivån för andra kända konsumentprodukter, och den kan förstås med fördel användas även av vanliga privatpersoner. Prismässigt ligger Airtames lösning alltså i närheten av konsumentprodukter som Apple TV och Chromecast, men samtidigt erbjuder produkten en rad funktioner som är viktiga för företag. Lösningen gör att företag kan implementera och hantera många enheter, integrera dessa med professionella nätverk via WPA2-support eller via en Ethernet-kabelanslutning samt ansluta direkt till Airtame via den egna IP-adressen.

Airtame har ingått ett distributionsavtal med EET Europarts. Produkten blev tillgänglig i hela Europa från och med den 2 juni 2015.

– Samarbetsavtalen stärker Airtames ställning i förhållande till våra befintliga kunder, men de ska i hög grad också bidra till att ge oss tillgång till nya marknader och kundsegment. Det känns fantastiskt att vi har ingått avtal med två så stora aktörer i två olika regioner, säger Jonas Gyalokay.

Ifjol genomförde Airtame en mycket lyckad crowdfundingkampanj på Indiegogo, där över 8 miljoner kronor samlades in från 86 länder på bara 60 dagar tack vare förbeställningar från kunderna. Det gjorde Airtame till den mest framgångsrika crowdfundingfinansierade produkten någonsin i Europa. Under det senaste året har företaget utvecklat och testat både maskin- och programvara, och löpande skickat produkter till de första förbeställningskunderna. Dessutom har Airtame fått över 9 miljoner i riskkapital från SEED Capital och Libratone-grundaren Tommy Andersen.
Etiketter: eet europarts airtame

Nyhetsarkiv