Snabbindex: En regnig & bra månad

ElektronikBranschens snabbindex maj:
Maj var en bättre månad i år. Försäljningen var 2,7 procent högre än maj förra året. Årets ackumulerade försäljning återhämtade sig därmed något och ligger under årets första fem månader 2,8 procent lägre än motsvarande period 2014.

– Om det beror på att det var den regnigaste maj på 200 år vet jag inte. Men att svenskarna hållit sig i butikerna märks tydligt. Intresset för actionkameror, ljudprodukter och stora TV-skärmar förstärks, säger Klas Elm VD på ElektronikBranschen.

TV över 43 tum ligger 11 procent över fjolårets siffror och audioprodukter hela 23 procent över perioden januari till och med maj. Årets raket actionkameror ökar försäljningen har en försäljning ackumulerat under året som är över 30 procent högre än motsvarande period 2014.

Mobiltelefonförsäljningen ökar något och ligger alltjämt över fjolårets försäljning, 0,8 procent hittills i år.

Snabbindex för maj finns här.

Nyhetsarkiv