1mm tunn OLED-TV

Pressmeddelande från LG:
Den 19 maj anordnade LG Electronics systerföretag LG Display ett pressevent i Korea, där de berättade om företagets stora satsning på OLED-teknik för bildskärmar. Under eventet visade LG Display upp en Wallpaper TV – en ultratunn och böjbar 55-tums OLED-baserad TV som är mindre än en millimeter tjock och som kan fästas på en vägg med magneter.

Produkten är än så länge på prototyp-stadiet, men visar tydligt den enorma potentialen hos OLED-tekniken. LG Display har publicerat en video från eventet där den extremt tunna panelen visas upp: Klicka här för att se den.

Prototypen av Wallpaper-modellen från LG Display visar vad konsumenter kan förvänta sig i framtiden. Men redan idag finns TV-apparater med OLED-teknik tillgängliga för konsumenter. LG Electronics har sålt över 100000 TV-apparater globalt baserade på LG Displays OLED-paneler, sedan 2013, med fantastisk bildkvalitet med obegränsad kontrast och svärta och extremt tunn profil. I år kommer de första 4K OLED TV att börja säljas i Norden.
Etiketter: lg

Nyhetsarkiv