MasterCard stödjer Android Pay

Pressmeddelande från MasterCard:
Den 28 maj lanserade Google Android Pay som gör att de som har ett MasterCard debit-, kredit- eller prepaid-kort samt företagskort för små- och medelstora företag kan använda sin Android-telefon för köp i butik och i Androidappar. Android Pay ger MasterCards kortinnehavare ännu fler möjligheter att betala via sin mobiltelefon var de än befinner sig och oavsett tillverkare.

Utbredningen av mobiltelefoner förändrar sättet konsumenter betalar på. Enligt en färsk rapport från Federal Reserve har 39 procent av alla som har gjort ett köp med mobilen gjort det i en fysisk butik. Resultatetvisar på ett ökat behov av enkla och säkra sätt att betala på med sin uppkopplade enhet. MasterCard lade redan för 10 år sedan grunden för säkra mobila betalningar genom introduktionen av kontaktlösa betalningar samt genom en kompletterande digital plattform som driver dagens mobila betalningslösningar framåt.

Idag accepteras MasterCards kontaktlösa betalningar på över tre miljoner inköpsställen i 68 länder världen över. MasterCard Digital Enablement Service (MDES) gör det möjligt för Android Pay att erbjuda en enkel och säker betalningslösning så att konsumenter kan använda sina kort när, var och hur de vill.

Med start i sommar kommer de som har en nyare Android-enhet kunna använda sitt MasterCard debit-, kredit- eller prepaid-kort samt företagskort för små- och medelstora företag direkt genom Android Pay. För konsumenter och handlare kommer dessa köp erbjuda samma säkerhet, fördelar och garantier som vid vilken MasterCard-transaktion som helst. Android Pay delar aldrig det faktiska kortnumret med handlare, vilket innebär en extra säkerhet för konsumenter.

– Mobila betalningar är här nu och är en viktig basfunktion i nya enheter. Med MasterCard Digital Enablement Service (MDES) och Android Pay, kan vi nu använda tokenisering för att enkelt göra betalningar möjliga från konsumentens uppkopplade enhet. Med Android Pay utökar vi konsumenters valmöjligheter och driver mobila betalningar framåt, säger Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer, MasterCard.

– Mobila betalningar är en stor prioritet för Google, därför har vi samarbetat med stora nätverk som MasterCard för att hjälpa till att erbjuda en sömlös upplevelse över ett brett spektra av telefoner och inköpsställen. Android Pay gör det enklare och säkrare samt ger konsumenterna fler valmöjligheter när de betalar med sin Androidtelefon, säger Pali Bhat, Director, Product Management, Google.

Android Pay kommer finnas tillgänglig för Androidanvändare i USA (som har KitKat eller nyare release) inom de närmaste månaderna. Kontaktlösa betalningar accepteras idag på stora butikskedjor, restauranger, kollektivtrafikaktörer, bensinstationer och närbutiker som nu också kommer att acceptera MasterCard-transaktioner som görs med Android Pay. För att se en lista över inköpsställen som accepterar kontaktlösa betalningar kan man ladda ner MasterCard Nearby app eller besöka www.mastercard.com/contactless.
Etiketter: mastercard android

Nyhetsarkiv