Vinnare i webOS-apptävling

Pressmeddelande från LG:
På World TV Day den 21 november förra året arrangerade LG en temadag kring Smart TV med bland annat en workshop om utveckling på företagets nya Smart TV-plattform webOS för inbjudna apputvecklare, studenter, teknikentusiaster och TV-fantaster. Samtidigt gick även startskottet för LG:s första nordiska apputvecklartävling där en LG OLED-TV, en resa till LG:s webOS-labb i Silicon Valley samt lansering av den vinnande appen på LG webOS Store var det stora förstapriset.

Nu har LG:s jury utsett vinnaren i tävlingen, 30-åriga Joel Sewing från Östersund. Joels vinnande bidrag är Magic Puzzle, som är ett memory-spel för barn, som nu finns tillgängligt för nedladdning i alla webOS-baserade Smart TV från LG.

– Det har varit ett stort intresse för tävlingen och för webOS som applikationsplattform efter temadagen i november. Det är oerhört roligt att kunna presentera Joel Sewing som vinnare i vår första nordiska apputvecklartävling för webOS och vi ser fram emot att få se fler spännande projekt från honom i framtiden. Dessutom hoppas vi att fler nordiska apputvecklare blivit inspirerade och nyfikna på webOS som plattform genom det här initiativet, säger Lorraine Bayram, nordisk Smart TV-specialist på LG Electronics.

– Det var riktigt roligt att skapa en app för webOS och jag blev oerhört glad och överraskad när LG berättade att jag hade vunnit tävlingen. Då jag har två barn föll det sig naturligt att göra en app som de kunde ha kul med och eventuellt också lära sig lite av. Det blev ett memory-spel där man tränar minnet och lär sig olika djurs namn på engelska. Jag har redan påbörjat nästa projekt för webOS, som även det är ett lärande spel. Målet är att det ska vara klart under hösten 2015, säger Joel Sewing, vinnaren i LG:s nordiska utvecklartävling för webOS.

LG:s Smart+ TV-plattform baserad på webOS är helt olik tidigare plattformar från både LG och konkurrenter. Det som gör LG:s Smart+ TV-modeller så uppskattade är bland annat att alla anslutna enheter, live-TV och appar finns tillgängligt på samma ställe, vilket ger enkel överblick men framför allt både smart och smidig navigering. När du startar en LG-TV med webOS första gången startas en guide som hjälper dig med alla inställningar. Har du flera olika enheter anslutna till TV:n ger du enkelt flikarna som representerar dessa anslutningar ett eget namn så att alla som använder TV:n enkelt hittar rätt. Allt detta har lett till att LG webOS belönats med både EISA och Red Dot Award för sitt intuitiva gränssnitt.
Etiketter: lg

Nyhetsarkiv