Lenovo presenterar starka resultat

Pressmeddelande från Lenovo:
Lenovo har publicerat sin fjärde kvartalsrapport och helårsrapport för det finansiella året som avslutades 31 mars 2015. Kvartalsrapporten visar att Lenovos intäkter uppgår till 11,3 miljarder dollar, vilket är en ökning med 21 procent jämfört med samma period i fjol. Helårsrapporten visar en rekordintäkt som uppgår till 46,3 miljarder dollar, en ökning på 20 procent jämfört med föregående år.

Sammanslagningar, förvärv och en stark organisk tillväxt har lett till en mer mångsidig verksamhet för Lenovo. Smarta mobiler, surfplattor, servrar och andra tjänster står för 37 procent av intäkterna detta kvartal. Detta är en stor ökning jämfört med samma period föregående år då andelen var 17 procent. Trots en diversifiering i verksamheten fortsätter Lenovo att vara världens ledande PC-företag för åttonde kvartalet i rad. Under det finansiella året har man levererat 60 miljoner datorer, vilket är en rekordhög siffra.

– Vi har en fortsatt tillväxt och har även stärkt vår marknadsandel på PC-marknaden. På konsumentmarknaden har vi, genom att ha snabbare tillväxt än våra konkurrenter, intagit förstaplatsen på en dalande marknad. Jämfört med föregående år har vi en tillväxt på mer än 100 procent. Sammantaget intar vi en stark andraplats på PC-marknaden med en rekordhög marknadsandel på 21,6 procent. Mer än var femte PC som säljs i Sverige är nu en Lenovo-dator och vår målsättning är att uppnå detta även för vår verksamhet inom servrar och surfplattor, säger William van Kerkvoorde, VD Lenovo Sverige.

Med en försäljning på 76 miljoner smarta mobiler, 12 miljoner surfplattor och 600000 servrar världen över under det senaste finansiella året är Lenovo redan nu den tredje största aktören på den globala marknaden inom samtliga tre områden.
Etiketter: lenovo

Nyhetsarkiv