Ny nordisk ansvarig för HTC

Pressmeddelande från HTC:
Jan Costa Thiele, 48, tar nu över det nordiska ansvaret för HTC och går därmed in som country manager. Jan Costa Thiele tar över ansvaret för den nordiska marknaden efter Peter Frølund, som fortsätter som administrativ direktör för Storbritannien och Irland.

– Marknaden är bekanta med HTC för vår prisvinnande flaggskepps-serie HTC One. Utöver smartphonekategorin har vi offentliggjort en rad nya enheter som kommer ut på den globala marknaden under 2015 – där bland annat vårt Virtual Reality-headset HTC Vive har fått ett fantastiskt mottagande. Dessa nya enheter är ett viktigt steg för HTC, och det är en stor ära att få vara med att ta det här steget tillsammans med teamet i Norden, säger Jan Costa Thiele.

Sedan 2011 har Jan Costa Thiele varit säljansvarig för HTC i Tyskland, Österrike och Schweiz, och för HTC arbetade han som VP of Sales Developement för Gigaset Communications GmbH (tidigare Siemens AG), där han startade som Business Developement Manager 2001.

Under sin tid som administrativ direktör för Norden och Storbritannien har Peter Frølund, 47, varit med och format HTC från en liten utmanare till det ledande teknikföretaget det är idag. I sin nya roll ska han på egen hand fokusera på marknaden i Storbritannien och Irland, som har haft en markant tillväxt de senaste två åren.

– Att ta HTC till Norden har varit en helt fantastisk resa som jag startade 2006. Under 2013 tillgavs jag ansvaret för marknaden i Storbritannien och Irland och för att kunna växa ytterligare här så har jag bestämt mig för att spendera all min tid här. Med Jan Costa Thiele som ny ansvarig för den nordiska marknaden är det nordiska teamet starkare än någonsin, och jag önskar Jan och teamet all lycka till, säger Peter Frølund.
Etiketter: htc

Nyhetsarkiv