Olympus OM-D E-M5 Mark II i begränsad upplaga

Pressmeddelande från Olympus:
För alla fans av high-end-kameror är 1994 års Olympus OM-3Ti en verklig klassiker och nu kan du som är samlare skaffa dig en modern version – en hyllning till dåtidens titan-ikon bland systemkameror. TIPA-prisbelönta OM-D E-M5 Mark II har designats om och försetts med en exklusiv titanfinish som väcker sköna minnen om de gyllene OM-åren som lagt grunden till dagens uppskattade Olympus Micro Four Thirds kameror.

Förutom Limited Editions sobra färgton skiljer sig modellen från standardversionen genom ett specialdesignat OM-D läderband och ett samlarkort. Kortet är numrerat och har ett citat från den legendariska OM-designern Yoshihisa Maitani. Endast 7000 stycken Olympus OM-D E-M5 Mark II Limited Edition kommer att tillverkas, och den finns tillgänglig från juni 2015.

Trots att det nu gått dryga tjugo år sedan OM-3Ti lanserades har OM-D E-M5 Mark II Limited Edition mycket gemensamt med föregångaren, inte bara visuellt. Båda kamerorna ger seriösa fotografer ett maximalt portabelt, högvärdigt alternativ till betydligt större och klumpigare SLR-alternativ.

80- och 90-talet befäste OM-serien som kompakt lättviktare, den perfekta kameran för alla som var på språng. Men även dåtidens spetsteknik som den luftdämpade spegeln och multi-spot-mätsystemet var mycket uppskattat bland professionella användare. E-M5 Mark II bygger vidare på den traditionen med minimala mått, stabil byggkvalitet och marknadens mest kraftfulla 5-axliga bildstabiliseringssystem (i maj 2015 när det gäller systemkameror med och utan spegel på marknaden, enligt Olympus interna test enligt CIPA teststandard).
Etiketter: olympus

Nyhetsarkiv