4K-kamera halverar kostnader

Pressmeddelande från Panasonic:
Panasonic lanserar nu en 4K-övervakningskamera som utlovas ge både bättre och billigare övervakning. WV-SFV781L levererar äkta 4K-kvalitet över hela skärmbilden. Den passar särskilt bra för övervakning av till exempel flygplatser, stationer, vägkorsningar, parkeringsplatser, fabriker och lagerbyggnader, där det ofta finns behov av många kameror för att få full täckning. Kamerans sensor fungerar perfekt även vid svag belysning och täcker en vinkel på 16-100 grader, utan att man behöver byta objektiv.

4K-övervakningskameran kan täcka ett fyra gånger större område än 1080p-kameror och ger samtidigt nio gånger bättre sikt än 720p-kameror. Dessutom kan den se två respektive tre gånger längre än 1080p- och 720p-kameror.

– Om man räknar in beslag, ledningar och andra driftomkostnader i samband med montering av en övervakningskamera, kan dessa reduceras betydligt genom en övergång till 4K. Enligt våra beräkningar kan kostnaderna minskas med upp till 50 procent, eftersom en Panasonic 4K-kamera ger lika bra täckning och bildkvalitet som fyra kameror med full HD, säger Gerard Figols, European Head of Product Marketing, Panasonic Security.

Övervakning av stora parkeringshus kräver t ex tydlig identifiering av bilarnas modeller, färger och nummerplåtar, samt av personer. För att övervaka ett 50000 kvadratmeter stort område krävs cirka 70 HD-kameror men bara 21 4K-kameror, vilket innebär betydligt mindre hårdvara och underhåll.

Panasonics nya 4K-kamera är bäst i sin klass. Tack vare kombinationen av en 1/1,7-sensor och ett 4K F1,6-objektiv får du knivskarp övervakning även vid så svag belysning som 0,3 lux i färg eller 0,03 lux i svartvitt. Kameran är även utrustad med smart IR-LED, vilket möjliggör hög skärpa även vid 0,0 lux över hela bildytan.

Kameran är vatten- och dammskyddad, vilket ger minskade kostnaderna för underhåll och säkerställer bildernas skärpa. Virtuell PTZ-hantering ger dig även möjlighet att fokusera på ett mindre område under övervakningsupptagningen, så att du inte missar viktiga detaljer.
Etiketter: panasonic

Nyhetsarkiv