Surfplatta som TV-mätare

Pressmeddelande från MMS:
MMS och Ipsos Connect MediaCell genomför ett omfattande metodtest som kan ge större TV-panel till samma kostnad. Istället för dyra TV-mätare kanske det räcker med en vanlig surfplatta. Det skulle i så fall kunna mångdubblera TV-panelens storlek till samma kostnad. Därför har MMS och Ipsos Connect MediaCell inlett ett samarbete där metoden ska utvärderas under våren och sommaren.

– Det är mycket spännande och vi ser stor potential om metoden motsvarar våra högt ställda kvalitetskrav, säger MMS vice VD Pirjo Svedberg.

Konkret innebär metoden att en surfplatta placeras i närheten av TVn och att den spelar in och matchar ljudet mot ett ljudbibliotek för att avgöra vilket program som visas.

En uppenbar fördel med att få ned kostnaden för mätutrustning är att panelens storlek kan öka, vilket ökar precisionen även för kanaler med litet tittande. Det innebär också att resultaten skulle kunna rapporteras för mer specifika målgrupper än idag.

Testerna kommer att genomföras under maj-juli 2015 och omfatta nio TV-kanaler.

– Testperioden ligger så att vi räknar med att kunna fånga upp tittandet i sommarstugor under semestersäsongen, säger Pirjo Svedberg.
Etiketter: mms

Nyhetsarkiv