Exklusiva gasolgrillar dominerar försäljningen

Pressmeddelande från Elgiganten:
Elgigantens försäljningsstatistik för april visar några tydliga trender inför årets grillsäsong – det ska vara en gasolgrill av erkänt bra kvalitet och grilltillbehören får en allt viktigare roll. Bland de sex mest sålda grillarna hittar vi fyra Jamie Oliver-grillar som precis lanserats på den svenska marknaden.

– Vi är helt överväldigade av hur väl Jamie Olivers grillar har tagits emot av kunderna! De fem mest efterfrågade grillarna under april är gasolgrillar från Weber och Jamie Oliver och det visar att allt fler kunder prioriterar bra kvalitet framför lägsta pris, säger Stefan Ekvall, Produktchef på Elgiganten.

Uppgraderingen till större och mer exklusiva grillmodeller visar sig även bland kol-fantasterna.

– Många väljer att grilla med gasol för att det går snabbt att komma igång samtidigt som det kräver minimalt med förberedelse och är enkelt att värmereglera. Andra menar att det måste vara kolgrillat för den rätta grillkänslan och smaken. Idag är det däremot vanligt med både en kolgrill och en gasolgrill i hushållet och att man sedan väljer grill beroende på tillfälle, säger Stefan Ekvall.

En växande efterfrågan på tillbehör understryker svenskarnas grillintresse. Bland storsäljarna samsas Webers traditionella hamburgerpress med nyheten iGrill, stektermometern som gör att du kan övervaka din grillning via en app i telefonen. Många väljer också att köpa överdrag och rätt rengöring för att förlänga livslängden på sin nya grill.

– En het grill-trend för 2015 är också den bärbara grillen för resan och picknicken. Här finns nu ett brett utbud av bärbara kol- och gasolgrillar som tagits väl emot av kunderna som ett betydligt säkrare och mer miljövänligt alternativ än den gamla engångsgrillen, säger Stefan Ekvall.

Mest sålda grillarna
1. Jamie Oliver Home 3+1 Gasolgrill
2. Weber Spirit Original E-310 Gasolgrill
3. Jamie Oliver Home 4+1 Gasolgrill
4. Weber Spirit Classic E-210 Gasolgrill
5. Jamie Oliver Pro 6+1 Gasolgrill
6. Jamie Oliver Classic Kolgrill
7. Weber Premium One-Touch Kolgrill
8. Nordic Season Tucker Elgrill
9. Nordic Season Seattle Gasolgrill
10. Nordic Season Lakeside Picknick Kolgrill

Topplistan baseras på försäljningen i Elgigantens 77 varuhus samt internetbutiken under april 2015.
Etiketter: elgiganten

Nyhetsarkiv