EET – rekordbokslut för 13:e året i rad

Pressmeddelande från EET Group:
Det nyligen publicerade bokslutet för 2014 visar rekordresultat på rörelseresultatet och en betydande tillväxt i både omsättning och rörelseresultat (EBITA).

EET Group är Europas största distributör inom en rad kärnområden inklusive reservdelar och tillbehör för IT-produkter och mobiltelefoner, kompletta övervakningslösningar, POS och Pro-AV-lösningar samt hemelektronik och livsstilsprodukter. Företaget är verksamt genom 31 försäljningskontor i 27 länder, sysselsätter mer än 500 anställda och servar mer än 42000 kunder.

EET Group 2014:
Intäkter: EUR 245,1 million (2013: EUR 210,9 million)
Rörelseresultat / EBITA: EUR 17,9 million (2013: EUR 14,6 million)
Eget kapital: EUR 48,5 million (2013: EUR 42,1 million)

Med en nettoomsättning på € 245,1 miljoner och rörelsevinst (EBITA) på € 17,9 miljoner, så har EET Group under 2014 åter lyckats leverera en tillväxt både i både omsättning och resultat. Resultatet har uppnåtts genom förvärv och organisk tillväxt.

– Resultatet talar för sig självt. För 13:e året i rad så har EET Group uppvisat en förbättring av rörelseresultatet, och i år även med en imponerande tillväxt i vinst från € 14600000 till € 17900000. Vi har utvecklat vår produktportfölj väsentligt under de senaste åren, och samtidigt gjort stora investeringar i utvecklingen av nya affärsområden och koncept, och avkastningen från detta har nu börjat bli uppenbar, säger koncernchef John Thomas.

I januari 2014 trädde EET koncernen in i affärsområdet refurbished spare parts med förvärvet av aktiemajoriteten i det brittiska distributions- och logistikbolaget EAF Supply Chain i Storbritannien. Investeringen gjordes för att utvidga sin verksamhet på den europeiska eftermarknaden för dator- och skrivdelar, samt stärka EET Groups serviceutbud, särskilt till Europeiska service- och underhållsföretag. I december förvärvade EET Group den svenska distributören Wiktors AV-Line AB som en del av den strategiska expansionen på Pro AV-marknaden.

Koncernchef John Thomas har inga planer på att växla ner under 2015. Inte när det gäller takten, ambitioner och förväntningar på detta och kommande årsresultatet. Liksom tidigare kommer företagets tillväxt kontinuerligt uppnås genom hög organisk tillväxt tillsammans med en ambitiös förvärvsplan.

– Vi har fortfarande massor av potential inom affärsområden där vi kan växa. Vi har infört en rad nya affärsområden där vi bara har uppnått en begränsad marknadsandel ännu, så vi har fortfarande stor tillväxtpotential. I affärsområden såsom Mobildelar & tillbehör, Övervakning & Säkerhet, POS & Pro-AV i synnerhet, så har vi mycket ambitiösa förväntningar när det gäller tillväxt. Alla dessa affärsområden har redan visat stor utveckling under 2014, och jag är övertygad om att detta kommer att fortsätta, säger John Thomas.

EET Group har genomfört mer än 20 förvärv sedan 1997.
– Vi har under de senaste åren förvärvat 2-3 företag per år. Från och med nu kommer vi att sikta på 3-5 förvärv per år. Däremot är det viktigaste för oss att även fortsättningsvis kunna generera organisk tillväxt som överstiger generell marknadstillväxt – och detta innebär att ta marknadsandelar varje dag, säger John Thomas.
Etiketter: eet group

Nyhetsarkiv