Dise lanserar Digital Signage-lösning för LG webOS

Pressmeddelande från LG:
Nu blir digital signage ännu enklare att både driftsätta och använda. Svenska DISE har lanserat företagets DISE Xpress med stöd för LG webOS for Digital Signage, som är den kommersiella versionen av LG:s smarta TV-plattform webOS. LG webOS for Signage är en heltäckande hård- och mjukvarulösning som har optimerats för kommersiella installationer av alla storlekar.

I kombination med DISE Xpress ger LG webOS for Digital Signage kunder en funktionell lösning för digital signage som är både enkel att rulla ut och att underhålla. Genom att utnyttja webOS som bas elimineras behovet av en extern mediaspelare samtidigt som inbyggt stöd för WiFi gör att kunder inte behöver bygga upp en dyr nätverksinfrastruktur för att installera lösningen.

– DISE är en mycket stark aktör inom digital signage och det är oerhört glädjande för oss och ett högt betyg för webOS-plattformen att de har valt att utveckla sin mjukvara även för vår plattform, säger Fredrik Lundqvist, nordisk marknadschef för B2B på LG Electronics. Vi är övertygade om att kunderna kommer att uppskatta enkelheten i lösningen och att samtidigt kunna förenkla sin infrastruktur för digital signage med DISE Xpress och LG webOS for Signage.

– Då vi jobbar på en starkt växande marknad är det viktigt att hitta förbättringar och förenklingar för kunder dagligen. Med DISE Xpress och LG WebOS har vi tagit ett stort steg i just den riktningen, säger Tobias Ekmark, Sales Director på DISE International.

DISE Xpress är tillgänglig som en prenumerationstjänst vilket gör att kunder inte behöver bekymra sig över serverdrift och kostnader vilket ytterligare förenklar och gör lösningen tillgänglig även för mindre kunder. Lösningen stöds av DISE Composer för kunder som vill ha möjlighet att skapa eget innehåll och mallar från grunden.

LG webOS for Digital Signage stödjer webbapplikationer på flera olika plattformar inkluderande bland andra Linux, Android, iOS samt Windows och kan även användas med tillämpningar skrivna i HTML5. Användare kan använda färdiga tillämpningar eller utveckla egna som passar just deras behov.

De kommersiella LG-bildskärmar som stöds är LS75A, LS73B, LS55A, LS53A, MS75A samt LS95A.
Etiketter: lg dise

Nyhetsarkiv