UPS skänker till Nepal

Pressmeddelande från UPS:
UPS filantropiska verksamhet, UPS Foundation, har skänkt 4,2 miljoner kronor ($500 000) till de återhämtnings- och återuppbyggnadsinsatser som just nu pågår i Nepal efter den förödande jordbävningen den 25 april.

UPS Foundation har bidragit med både finansiellt och faktiskt stöd på plats, genom att erbjuda akuta förnödenheter och marktjänst i form av logistiskt stöd.

UPS Foundation har aktiverat sina krisfonder som genom FN:s flyktingorgan, UNHCR, redan bistått med en betydande del av akuta livsmedelsbistånd, filtar, dunkar, toalettartiklar, lyktor, energibars samt för att säkra tak över huvudet åt de drabbade. UPS har också samordnat flyg till Nepal som stöd till Dubai International Humanitarian City (IHC) och deras insatser på plats. Detta kombineras med ett nära samarbete med FN:s Logistic Cluster och FN:s kontor för samordning av humanitära frågor (UNOCHA) för att kunna identifiera ytterligare logistiska behov som kan bidra till långsiktig återhämtning.

– Förödelsen i Nepal är hjärtskärande och våra tankar går till alla som påverkas av denna hemska tragedi. Under återhämtningsarbetet kommer vi att arbeta nära våra partners och FN:s Logistic Cluster för att hitta fler områden där UPS kan bidra och stötta, säger Eduardo Martinez, ordförande för UPS Foundation.

UPS Foundation har tidigare stöttat arbetet i Vanuatu efter cyklonen med över 263 humanitära leveranser från över 43 länder, återhämtningsarbetet efter tyfonen Haiyan och Ebolautbrottet 2014. Organisationen förser områden i kris med återhämtningsassistans på alla plan, från katastrofförberedelser till kritiskt stöd efter katastrofer och återuppbyggnaden som följer.
Etiketter: ups

Nyhetsarkiv