Nyckellösa dörrar

RCO Security har lanserat en ny läsarserie NoKey offline. De nya läsarna är fullt integrerade i RCO:s system R-CARD 5000 och har den stora fördelen att de inte kräver någon kabeldragning överhuvudtaget – med andra ord blir installationen både enkel och ekonomisk, anger företaget.

– Eftersom man slipper dra kablar innebär NoKey offline en väldigt kostnadseffektiv och smidig möjlighet att inkludera alla dörrar i sitt passersystem. I ett offline-system är det korten eller taggarna som överför behörigheter till offline-läsarna. Från offline-läsarna överförs på samma sätt händelseloggar och batteristatus tillbaka till systemet när användaren passerar en online-läsare, säger Lars Mattsson, vd för RCO Security.

Installationen av NoKey offline sker utan någon åverkan på dörren och NoKey offline uppfyller nordisk låsstandard. För att slippa kabeldragning drivs läsarna av vanliga AA-batterier.

– Med hundra öppningar om dagen kan man enkelt räkna med en batteritid på tre år. Men vill man slippa batteribyten helt och hållet har de nya läsarna också möjlighet till extern strömförsörjning, säger Henrik Paulsson, RCO:s marknadschef.
De nya läsarna finns i utföranden med eller utan tangentbord, cylinder och vred. Användaren kan själv välja om bara kort eller tag ska användas eller om dessa måste kombineras med en personlig kod.
Etiketter: rco security

Nyhetsarkiv