Full kontroll i köket

Kockar använder sina ögon, näsa, mun och ibland även sina fingertoppar för att kontrollera när en maträtt är perfekt, men det krävs mycket mer än så för att nå ett toppresultat, anger Bosch, och berättar att om man inte har tid att konstant öva - eller arbetar heltid som mästerkock på en Michelin-restaurang - kanske man vill hitta ett annat sätt att kontrollera om kakan eller maträtten är klar. Bosch har lanserat en serie av ugnar med ”intelligent” teknik och mycket noggranna sensorer som skall ge det perfekta tillagningsresultatet, utan att man behöver offra sina fingertoppar.

Med nya Bosch Serie 8 ugnar ligger fokus, förutom på design, på tydlighet och att produkterna skall vara roliga och lätta att använda, anger företaget. Det centrala designelementet är en intuitiv kontrollring som används för menynavigering. Ugnen har även en display för att ge en klar bild av den kategori maten tillagas i, med en mängd olika rätter att välja mellan.

Oavsett om de installeras sida vid sida eller på höjden skall ugnarna, mikrovågsugnarna, kaffemaskinerna, värmelådorna och kompaktugnarna i nya Serie 8 skapa en helhet. De kan också anpassas efter personlig smak, då många modeller finns inte bara i rostfritt stål utan också i svart eller vitt med en stor front av glas.

Ugnarna är bland annat försedda med matlagningstermometern PerfectRoast, som optimerar beredning av kött, fågel och fisk genom att mäta dess kärntemperatur – inte bara på en punkt, utan på tre olika ställen. En annan funktion är Bosch Assist, som hjälper använderan att välja det bästa sättet för tillagning av maten – man väljer maträtt på displayen och ugnen ställer in både tid, ugnsfunktion och gradantal.

Bland ugnarna i Serie 8 hittar man också funktioner som integrerad mikrovågsugn, tillsatt ånga, optimerad varmluftsuppvärmning samt EcoClean/Pyrolys för enkel rengöring.

Ugnarna introduceras på marknaden från och med april 2015.
Etiketter: bosch

Nyhetsarkiv