Stadium Arena väljer trådlöst från Ruckus Wireless

Pressmeddelande från Ruckus Wireless:
Multiarenan Stadium Arena i Norrköping, som bland annat är hemmaplan för basketlaget Norrköping Dolphins, har utrustats med ny Wi-Fi-lösning från Ruckus Wireless. Detta kommer att ge besökare, media och utställare problemfri uppkoppling oavsett hur många som besöker arenan.

Det lokala företaget Datarådgivarna, som säljer, installerar programvara, hårdvara och agerar IT-rådgivare till små och medelstora företag, har utfört implementationen i arenan.

Datarådgivarna har under två års tid arbetat med Ruckus som leverantör för Wi-Fi-produkter och tjänster. Då företaget kontaktades av basketlaget Dolphins som var i behov av ett riktigt bra trådlöst nät för sin hemmaarena, var Ruckus lösningar det självklara valet. Implementationen slutfördes i början av 2015 och nätverket används idag flitigt vid matcher, sportsändningar och för att ge uppkoppling för upp till 800 mobiltelefoner.

– Det fungerar fantastiskt i drift. Accesspunkterna stör inte varandra, gästnätet fungerar utmärkt – bättre än vi hade kunnat tro! Norrköping Dolphins är nu en riktigt nöjd kund, sa Petter Revestam, VD hos Datarådgivarna.

Ruckus teknologi Beamflex gör att det krävs färre accesspunkter som samtidigt täcker ett större område. Teknologin innefattar rörliga antenner i accesspunkterna som följer användaren och fokuserar signalen för hög signalstyrka, hastighet och en märkbart bättre användarupplevelse.

– Vi är väldigt glada över samarbetet och implementationen i Stadium Arena. De kan nu fortsätta leverera högkvalitativa sportevenemang där både besökarnas och arrangörernas behov för Wi-Fi med riktigt bra användarupplevelse tillgodoses, sa Robert Hedén, Nordenchef för Ruckus Wireless.

Tidigare använde Stadium Arena kommunens nätverk som var både ostadigt och led av hög fördröjning. Det nya nätverket från Ruckus Wireless är ett parallellt nätverk i arenan. Datarådgivarna sköter drift och kontrollfunktioner som åtkomst, interna funktioner och till exempel videostreaming för journalister som använder nätverket när de täcker sportevenemang.
Etiketter: ruckus wireless

Nyhetsarkiv