Radiogolfen 2015

Radiogolfen 2015 kommer gå av stapeln den 26 augusti, med start 08.30, och spelas för tredje året i rad på Brollsta GK.

Anmäl er till Radiogolfen 2015 genom att e-posta Golf-ID samt hcp till anders.appelqvist@branschkansliet.se.

Kostnaden är 500kr och då ingår greenfee samt lunch.

Brollsta GK bana beskrivs av klubben som snabb, hård och ärlig. Den 27 augusti 2014 var den också blåsig, vilket resulterade i relativt låga scorer (snittet blev 23 poäng i A-klassen och 20 poäng i B-klassen) och det blev varken sänkningar eller höjningar av hcp när Radiogolfen 2014 spelades – eftersom högsta resultat var 31 poäng, och eftersom CBA var -4.

CBA
De flesta - lite yngre - läser sannolikt CBA som en akronym för ”Can´t Be Arsed” men bland golfare står förkortningen för ”Computer Buffer Adjustment” och innebär att man justerar buffertzonen utifrån resultaten i tävlingen.
På www.golf.se kan man läsa ”CBA-regeln ersätter den gamla 10%-regeln vilken innebar att minst 10% av spelarna i en tävling måste uppnå ett resultat inom eller bättre än buffertzonen för att tävlingen skulle vara handicapgrundande. CBA har utformats för att kompensera för extrema spelförhållanden så att handicapen justeras i ungefär samma utsträckning som skulle ha skett under normala förhållanden. I själva verket kompenserar det den relativa påverkan som väder och andra förhållanden har på scoreprestationen på samma sätt som slopesystemet kompenserar för den relativa svårigheten i bandesign. Till skillnad från slope tillämpas justeringarna på samma sätt för alla spelare och den görs automatiskt med hjälp av GIT-systemet efter att tävlingen är avslutad.”
”Buffertzonen kan som mest förskjutas fyra steg nedåt (CBA -4). Vilket innebär att banan spelades under extremt svåra förhållanden. Förskjuts den så mycket som fyra steg innebär det dock att enbart sänkningsscorer registreras och höjningsscorer nedanför buffertzonen påverkar inte den exakta handicapen.”

Segrare i Radiogolfen 2014
Vinnare i Radiogolfens A-klass 2014 blev Matts Spångberg med 31 poäng, och Hoj knep med 26 poäng - precis som 2013 - förstaplatsen i B-klassen.
Peter Seinius slog längst medan Ulf Roghult (som vann A-klassen ifjol) i år lyckades komma närmast hål.
Etiketter: radiogolfen

Nyhetsarkiv