Bra IT slår hög lön

Pressmeddelande från TDC:
Välfungerande, strulfria IT-system och hög lön. Det toppar listan på det som behövs för att vi ska trivas på jobbet. Detta framgår av en TNS Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av IT- och telekomföretaget TDC bland drygt 1000 tjänstemän på svenska företag.

De flesta svenska tjänstemän, närmare bestämt 74 procent, är idag generellt sett nöjda med sin arbetssituation. 73 procent säger också att arbetsgivaren ger dem bra förutsättningar för att lösa sina arbetsuppgifter effektivt och konstruktivt.
Men när TNS Sifo frågade dem vad som är viktigt för att de ska trivas på jobbet såg topplistan ut så här:

1. Välfungerande, strulfria IT-system - 87 %
2. Hög lön - 82 %
3. Tekniska lösningar för att jobba på distans - 79 %
4. Företag i teknisk framkant - 68 %
5. Friskvårdsbidrag - 68 %
6. Effektiva lösningar för möten och samarbetsformer, t ex videokonferens - 53 %
7. Eget rum - 53 %
8. Mobil jag väljer själv - 47 %
9. Bärbar dator jag väljer själv - 38 %
10. Prestationsbaserat bonussystem - 28 %
11. Attraktiv adress - 19 %
12. Förmånsbil - 16 %

Denna undersökning gjordes även 2011, med samma målgrupp men med några påtagliga skillnader i resultatet. Strulfria IT-system anses numer viktigare än hög lön. Under 2011 hade de samma betydelse hos tjänstemännen. Att ha ett eget rum har minskat i betydelse: 53 procent anser det vara viktigt, jämfört med 59 procent för fyra år sedan. Mobilen upplevs dock som något viktigare i dag.

– Undersökningen visar på en mycket intressant utveckling som speglar samhället i stort. I undersökningen vi gjorde 2011 låg hög lön på delad förstaplats tillsammans med strulfria IT-system. Det ligger fortfarande högt, men med de senaste årens teknikintåg hos alla människor är det egentligen inte konstigt att fungerande teknik har så stor betydelse för att vi ska trivas på jobbet, säger Louise Anderberg, HR-direktör på TDC Sverige.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes av TNS SIFO på uppdrag av TDC Sverige under perioden 10-23 mars 2015. Undersökningen genomfördes som en webbundersökning och totalt intervjuades 1027 personer ur TNS Sifos webbpanel. Målgruppen var kvinnor och män i Sverige mellan 25-64 år som arbetar deltid eller heltid. Samtliga har mobiltelefon och bärbar dator via arbetsgivaren samt arbetar på ett företag eller organisation med minst 10 anställda.
Etiketter: sifo tdc

Nyhetsarkiv