Canon förvärvar Lifecake

Pressmeddelande från Canon:
Canon har förvärvat det Londonbaserade digitala start-up-företaget Lifecake, ett viktigt steg i utvecklingen av Canons digitala tjänster för konsumenterna. Canon kommer nu närmare sin ambition att vara en del av alla bilder som tas, oavsett vilken utrustning som används, och får i och med förvärvet nu också närvaro i Londons "Tech City".

Lifecake är företaget bakom en fotodelningsapp för familjer. Här kan föräldrar lagra, organisera, dela och visa viktiga ögonblick i barnens liv. Med Lifecake skapar föräldrar foto- och videotidslinjer som släkt och vänner kan visa på smarta telefoner, surfplattor, datorer och i tryckta fotoböcker.

– Idag tar alla fler foton på fler enheter än någonsin tidigare, men ofta känns allt överväldigande eller till och med förvirrande. Alla vill vi snabbt kunna hitta ett foto från ett särskilt ögonblick - bara genom att dra med fingret - och visa det på vilken skärm som helst, eller skriva ut det. På Canon bygger vi skräddarsydda digitala tjänster för att se till att alla ska kunna göra precis detta. Lifecake är ett mycket spännande tillskott till Canon Group, med en digital tjänst som gör det enkelt för familjer att få kontroll över den allt större mängden fotografier. Det här förvärvet passar perfekt in i vår vision att ge alla som fotograferar de verktyg som behövs för att hålla berättelser och upplevelser levande – och engagera oss i dem närhelst och varhelst det behövs, säger Alberto Spinelli, chef för Digital Services på Canon Europe.

– Med Canons räckvidd och teknik kan vi sätta på startraketer på vår tjänst. Samtidigt kommer vårt team att få Canons digitala tjänster inom ekosystem att växa. Men vi är mest nöjda med att våra befintliga och potentiella kunder kan känna att deras ovärderliga minnen är säkra hos ett av de mest pålitliga varumärkena inom fotografi – ett företag som har hjälpt familjer att fånga och återuppleva ögonblick i nästan 80 år och som kommer att fortsätta med det i generationer framöver, säger Nicholas Babaian, vd och en av grundarna av Lifecake.

Om Lifecake
Lifecake uppstod när en av grundarna reste nästan 1000 mil för att vara med om ett syskonbarns födelse. Upplevelsen var helt fantastisk, men vid hemkomsten kändes avståndet enormt. Önskan fanns om att känna sig mer delaktig och snart hittade han andra som kände precis likadant.

I start-up-teamet för Lifecake, med bas i London, fanns föräldrar, mostrar och farbröder som tidigare arbetat tillsammans med några av de största namnen på Internet – inklusive Skype, Yahoo!, Microsoft och Qualcomm.

Lifecake finns för närvarande på engelska över hela världen. Idag lanseras fler språkversioner: franska, tyska, spanska och italienska.
Etiketter: canon lifecake

Nyhetsarkiv