Sony bekräftar: HDR-teknik till Bravia TV

Pressmeddelande från Sony:
Sonys nya Bravia 4K Ultra HD-TV, X93C och X94C, blir i sommar kompatibla med High Dynamic Range (HDR) material genom en nätverksuppdatering.

HDR är ett växande videoformat som kan visa ett bredare spektrum av ljusstyrkenivåer, något som ger filmskapare större kreativa möjligheter. HDR-material kommer att finnas tillgängligt på ledande streamingtjänster som Netflix senare i år.

Med Sonys unika teknologi X-tended Dynamic Range PRO (X94C 75") och X-tended Dynamic Range (X93C 55" och 65"), kan användaren njuta av såväl den högsta LED-ljusstyrkan som djupare svärta. Det resulterar i en överlägsen bildupplevelse jämfört med vanliga HDR-källor och andra källor med starkare kontrast.

– Sony har alltid varit världsledande inom 4K och vår exklusiva Sony-teknik har gjort det möjligt för TV-älskare runt om i världen att uppleva den bästa bildkvaliteten, oavsett vad de tittar på. Årtionden av erfarenhet har gjort det möjligt att introducera den växande branschstandarden HDR till våra 4K Ultra HD TV-serier och att förstärka kontrasten ytterligare med Sonys unika X-tended Dynamic Range PRO-teknik. Genom att sammanföra vår fantastiska bildkvalitet med Android TV ger vi nu våra kunder den bästa möjliga användarupplevelsen, säger Motoi Kawamura, General Manager TV Product Planning and Marketing på Sony Europe.
Etiketter: sony

Nyhetsarkiv