Microsoft nr1 på lista över ansvarsfulla företag

Pressmeddelande från Microsoft:
När tidningen CR Magazine publicerar listan över de 100 mest ansvarsfulla företagen 2015 tar Microsoft förstaplatsen. Det är ett rejält lyft jämfört med förra årets placering som nummer fyra. Företagen mäts i kategorierna miljö, klimatförändring, anställningsvillkor, mänskliga rättigheter, företagsstyrning, finans, filantropi och lokalt samhällsstöd.

– Det är roligt att vårt långvariga arbete med att vara ett ansvarsfullt företag ger resultat som det här. Vi gör det arbetet över hela världen och i Sverige har vi ett antal projekt som vi stöder förutom interna mål som jämställdhet och kulturell mångfald. Vi har en lång historia av att både delta i andras samhällsprojekt och driva egna initiativ inom till exempel utbildning och kompetens för unga, säger Daniel Akenine som är ansvarig för National Plan på Microsoft i Sverige.

Här är ett par exempel på vad Microsoft i Sverige jobbar med:
* Digigirlz, ett utbildningsprojekt inom IT som vänder sig till tjejer som ska börja nionde klass.
* Kista Commute, en samverkan mellan bolagen i Kista för att minska bilpendling. Microsoft har sedan 2012 minskat klimatpåverkan med 24 procent främst tack vare att anställda uppmuntras till att jobba utanför kontoret vilket de i snitt gör cirka en dag/vecka.
* Vaggan, en svensk organisation som arbetar med handikappade barn i Baltikum. Microsoft AB har stöttat dem sedan starten i deras arbete med barnhem, donationer och hjälpmedel till barn i Litauen och Lettland.

– En åtgärd som många företag över hela världen idag gör, och som verkligen ger avtryck i miljön, är att använda molntjänster. De nyaste datacentren för Microsoft Azure har PUE på 1,07-1,17 medan en egen serverhall ofta ligger kring 2. Här kommer det sparas mer av både pengar och miljö, avslutar Daniel Akenine.

Här finns listan: CRs 100 best list
Etiketter: microsoft

Nyhetsarkiv