4K Ultra Short Throw-projektor i Sverige

Pressmeddelande från Sony:
Sony har meddelat att deras 4K-projektor LSPX-W1S med Ultra Short Throw lanseras i Sverige och övriga Europa under sommaren 2015.

4K-projektorn har Ultra Short Throw som innebär att den kan skjuta 147 tum stora Ultra HD-bilder på väldigt kort avstånd. Projektorn vann nyligen priset Red Dot Award för bästa produktdesign och 2015 iF design award.

– Sonys 4K-projektor med Ultra Short Throw skapar en helt ny underhållningsupplevelse. Tanken är att hitta nya, spännande sätt för hur man kan använda en projektor och samtidigt göra den till en mer naturlig del i det moderna hemmet. Vi har sett en rekordstor efterfrågan i Europa i samband med lanseringen i USA och Japan, och är nu glada att kunna erbjuda denna banbrytande projektor till svenska kunder, säger Thomas Issa, produktchef på Sony.

Projektorn använder laserljus som visar bilder med optimal ljus- och färgåtergivning. Blanka väggar blir till högupplösta platser för underhållning, bioliknande filmskärmar eller iögonfallande galleriväggar. Laserljuskällan når samtidigt optimal ljusnivå snabbare än konventionella projektorlampor och håller upp till tio gånger längre. Den stilrena och möbelliknande designen med aluminiumyta gör att projektorn på ett mer naturligt sätt passar in i det moderna hemmet.

Projektorn är enkel att installera och hantera och har en unik funktion som projicerar bilder från golvhöjd vilket innebär att den inte kräver någon extra konstruktionsanordning, till skillnad från konventionella projektorer. Dessutom störs aldrig projiceringen av skuggor eftersom åskådarna alltid befinner sig bakom projektorn.

Projektorn förväntas bli tillgänglig i Sverige och övriga Europa under sommaren 2015 för ett rekommenderat cirkapris på 50000 USD.
Etiketter: sony

Nyhetsarkiv