Gelato Group kopplar upp tryckerier

Pressmeddelande från Gelato Group:
Idag den 15 april lanseras Cloud, en ny tjänst från Gelato Group. Tjänsten kopplar upp designers, fotografer och kreatörer i Sverige mot några av världens främsta tryckerier i 40 länder.

Med hjälp av ett gratis plugin för Adobe InDesign, Photoshop och Illustrator är det nu möjligt att skicka en färdig trycksak med ett enkelt klick till någon av Gelatos partnertryckerier och buda till mottagaren inom 48 timmar.

Att skapa en annons, affisch, broschyr eller annan trycksak är en sak, att få den printad på ett enkelt och önskvärt sätt är en helt annan. Ofta medför kontakten med tryckerier en hel del administration i form av offertskickande, urval och testtryck. Denna tidskrävande process har Gelato Cloud tagit bort med ett enkelt plugin som gör det möjligt för Adobe-användare att skapa sina dokument i print-färdiga mallar som med ett klick skickas direkt till ett tryckeri i närheten av mottagaren och budas till rätt adress inom 48 timmar i 40 länder.

– Vi äger inga skrivare, men vårt mål är att revolutionera tryckeribranschen. Vi är en del av en växande delningsekonomi där potentialen ligger i att förenkla vägen från idé till uttag via en digital plattform som funkar lika bra i datorn som i mobilen. Vi ser dessutom stora miljövinster med att låta saker tryckas där de faktiskt ska användas, istället för att skeppas runt jorden, säger Gelatos koncernchef och grundare, Henrik Müller-Hansen.

Gelato Cloud ger obegränsat med lagringsutrymme och automatisk konvertering för optimal överensstämmelse av färger och typsnitt. Användare av tjänsten kan lägga sin order och följa hela leveransförloppet via mobilen eller datorn. Och skulle "tryckfelsnisse" dyka upp på vägen, exempelvis ett stavfel, åtgärdas detta enkelt och gratis direkt i tjänsten. För att garantera högsta möjliga kvalitet erbjuder Gelato Cloud pengarna tillbaka om leveransen inte uppfyller kundens önskemål.
Etiketter: gelato

Nyhetsarkiv