Videonyheter från Adobe

Pressmeddelande från Adobe:
Adobe presenterar en rad omfattande uppdateringar i Creative Cloud med speciellt fokus på video på årets upplaga av NAB-mässan (National Association of Broadcasters). Dessutom lanserar Adobe en ny app, som ger kreatörer möjligheten att ta bilder och använda bildens färger som palett till senare produktioner i Premiere Pro, Premiere Clip och After Effects.

Omfattande uppdateringar av program som Adobe Primetime, Adobe Premiere Pro CC, Adobe Anywhere och Adobe After Effects CC, samt den helt nya appen; Project Candy är några av de nyheter som presenterades vid den amerikanska videokonferensen NAB 2015.

De nya teknikerna och tjänsterna inom video ska hjälpa TV-stationer, filmfolk och andra professionella videoproducenter att skapa, samarbeta och övervaka innehåll över alla typer av mobila enheter.

Här är några av de största nyheterna från Adobe:
* Lumetri Color Panel i Premiere Pro CC är ett nytt färgverktyg som kombinerar det bästa från Adobe SpeedGrade CC och Adobe Lightroom. Resultatet är ett nytt arbetsflöde som ger klipparen möjlighet att göra både enkla och komplicerade färgjusteringar.
* Project ”Candy” är en splitterny iOS-app, där användare kan dela bilder med intressanta ljus- eller färgsammansättningar som användaren stöter på, direkt i sin smartphone.
* Adobe Character Animator CC är en ny funktion i Adobe After Effects CC, som ger nytt liv till tvådimensionella figurer.
* Creative Cloud Libaries i Premiere Pro CC och After Effects CC ger direkt åtkomst till alla filer, oavsett Creative Cloud-program.
* Morph Cut är en ny funktion i Premiere Pro CC, som tar bort oönskade pauser och ”jump cuts” från så kallade ”talking heads”.
* Face Tracker i After Effects CC följer ansiktens rörelser med större precision.
* Time Tuner i både Premiere Pro CC och Adobe Media Encoder CC gör det lättare att justera längden av innehåll.
* Adobe Anywhere finns nu i två versioner. Med Anywhere med Mercury Streaming Engine har produktionsbolag möjlighet att dela både media och projekt, samt redigera innehåll även utanför kontoret. Adobe Anywhere kommer också i en version för bolag som vill samarbeta ”in house” men som inte behöver så kallad ”remote editing”.

Vad har Coen-bröderna, regissören från Saturday Night Live och den amerikanska sportkanalen MLB Networks gemensamt? De har alla konverterat till Adobe Creative Cloud, där videoverktygen har fått en rejäl upprustning. Flera stora Hollywood-namn har fått upp ögonen för Adobe Creative Cloud, bland annat de Oscar-vinnande bröderna Joel och Ethan Coen, som nu klipper filmen Hail, Caesar! Även regissören Rhys Thomas och producenten Lorne Michaels, känd från Saturday Night Live, använder nu Adobes kreativa ekosystem till deras film Staten Island Summer, som har premiär senare i år.

Adobes uppdateringar gäller inte bara video- och filminnehåll. Det gäller också Adobe Primetime, som är en plattform för att leverera TV-innehåll på olika skärmar och mobila enheter. Praktiskt ger Primetime-uppdateringen bättre videoleverans, övervakning och möjlighet till mer skräddarsytt innehåll. Samtidigt presenterade Adobe i flera partnerssamarbeten, bland annat med MLBAM (Major League Baseball Advanced Media), som ska optimera live-streaming med bland annat playback-funktioner till alla baseball-matcher.
Etiketter: adobe

Nyhetsarkiv