Surface 3 – tunnare & lättare

Microsoft har presenterat Surface 3 - speciellt framtagen för skolor och studenter - som en platta som ersätter både dator och surfplatta. Surface 3 är lättare, tunnare och har en lägre prislapp än storebrodern Surface Pro 3. Plattan finns att köpa i Sverige den 7 maj, men går att förhandsboka redan nu.

Surface 3 levereras med Windows 8.1, och går att kostnadsfritt uppgradera till Windows 10 när operativsystemet lanseras senare i år. Det innebär att man kan köra alla Windows-program såväl som alla appar i Windows Store. Surface 3 har en lång batteritid som låter användaren använda plattan en hel arbetsdag eller titta på upp till tio timmar video utan att behöva ladda den.

När man köper Surface 3 får man ett kostnadsfritt ettårsabonnemang av Office 365 Personal. Tillsammans med Surface-pennan kan Surface 3 fungera som ett digitalt antecknings- och skissblock såväl som en surfplatta och dator. En kombination som gör Surface 3 till det perfekta valet för exempelvis studenter, skolor och individer som vill vara produktiva - oavsett tid och plats - och funktionerna hos Surface 3 har tagits fram i tät dialog med skol- och universitetsvärlden för att uppfylla de krav som ställs där, anger företaget.

Surface 3 har en HD-skärm på 10.8 tum i formatet 3:2 och har precis som Surface Pro 3 Mini DisplayPort, microSD-kortläsare och en USB 3.0-port som låter användaren koppla in alla tillbehör som behövs.

Till Surface 3 lanseras Surface 3 Type Cover. Ett tangentbord med magnetisk stabilitet som anges göra det enkelt att arbeta samtidigt som det fungerar som ett skyddande lock för skärmen. Surface 3 Type Cover kommer till Sverige i tre olika färger (blått, rött och svart).
Etiketter: microsoft

Produktnyhetsarkiv