Amazons moln godkänt

Pressmeddelande från Amazon:
Amazon Web Services (AWS) meddelar att den grupp av dataskyddsmyndigheter i Europeiska Unionen (EU), även kallade Article 29 Working Party, har godkänt AWS Data Processing Agreement (DPA), vilket försäkrar kunder om att den uppfyller de högsta krav på EUs dataskyddslagar.

Godkännandet av AWS DPA, som innefattar standardavtalet (ofta kallat Model Clauses), innebär att kunder till AWS som önskar att överföra personuppgifter från Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EES) till andra länder garanteras att deras innehåll på AWS kommer att ges samma höga skyddsnivå som inom EES.

AWS molntjänster används redan i stor utsträckning i hela EU från startups, myndigheter, utbildningsinstitutioner och ledande företag såsom Réseau Ferré de France och Veolia i Frankrike, St James Place och Shell i Storbritannien och Talanx och Hubert Burda Media i Tyskland. Kunder till AWS har alltid haft friheten att välja plats där de lagrar och bearbetar sitt innehåll med en försäkran om att AWS inte kommer att flytta deras data från den valda regionen. Kunderna har tillgång till 11 AWS-regioner runt om i världen, bland annat två i EU - Irland (Dublin) och Tyskland (Frankfurt) - som består av flera tillgänglighetszoner för hög säkerhet och tillgänglighet för deras applikationer.

DPA med Model Clauses ger AWS kunder fler valmöjligheter när det kommer till skydd av personuppgifter och försäkrar dem om att deras innehåll får samma höga dataskyddsnivåer, i enlighet med europeiska lagar, oavsett vilken av AWS infrastruktursregioner de väljer i världen. DPA finns nu tillgänglig på förfrågan till alla kunder som kräver det.

– Säkerhet, integritet och skydd av våra kunders data är vår högsta prioritet. Att ge kunderna en DPA som har godkänts av EU:s dataskyddsmyndigheter är ytterligare ett sätt som ger dem garantier för att de kommer att få de högsta nivåerna av dataskydd från AWS. Vi har tillbringat en hel del tid på att bygga verktyg, så som säkerhetskontroller och kryptering, för att ge kunderna möjlighet att skydda infrastruktur och innehåll. Vi kommer alltid att sträva efter att ge den högsta nivån av datasäkerhet för AWS kunder i EU och i resten av världen, säger Dr. Werner Vogels, CTO, Amazon.com.
Etiketter: amazon

Nyhetsarkiv