"Voiceless – Stop the Bullies" vinnare

Pressmeddelande från Nikon:
I konkurrensen med över 300 kortfilmer från blivande filmskapare över hela Europa utsågs "Voiceless – Stop the Bullies" av Jagjeet Singh till vinnare av Grand Prix av juryn under den sista bedömningsomgången i Rom. Filmen tar starkt ställning mot mobbning och hyllades för att den kombinerar en övertygande historia med teknisk skicklighet.

I de övriga kategorierna utsåg juryn följande vinnare:
* Best Narrative – "Frame of Reference" av Joel Jonsson och Christian Gardo, Sverige
* Technical Excellence – "Powerless" av Martin Taube, Sverige
* Best Student Entry – "L’amour" av Camille Van Wessem, Tjeckien

– Vi är mycket stolta över att ha vunnit Best Narrative-priset på Nikon European Film Festival. Att kunna skildra berättelsen i rätt ljus med väldigt begränsade resurser var en utmaning för oss, eftersom vi filmade mitt i den svenska vintern. Vi blev tvungna att använda oss av en rad olika filmtekniker, som efterbearbetning och ljuddesign för att uppnå den rätta känslan, så vi är glada över att slutresultatet uppskattades av juryn. Vi vill tacka skådespelarna som var med och Nikon som gett oss den här möjligheten, säger de svenska vinnarna av kategorin Best Narrative, Joel Jonsson och Christian Gardö.

Festivalen innehöll också kategorin Best Film as voted for by the Public som baserades på individuella gillningar och delningar till Nikon Film Festival Hub, och vanns av "Greenwoodo" av Marko Kovac, Serbien.

Nikon European Film Festival utmanade såväl amatörer som proffs att skapa en upp till 140 sekunder lång kortfilm på temat "Ett annat perspektiv". Inom ramarna för temat ombads deltagarna att definiera olika perspektiv med en kombination av deras inställning till ett motiv – deras förhållande till berättelsen och det rumsliga perspektivet som de betraktar motivet från.

– Vi blev helt överväldigade av den fantastiskt höga standarden på de inskickade filmerna. Alla filmer vi har sett är väldigt originella på sitt eget sätt och vi blev särskilt imponerade av hur deltagarna tolkade temat "Ett annat perspektiv". Kvaliteten på amatörfilmarnas bidrag visar också att de tekniska framstegen har gjort filmskapande möjligt för ett större antal människor än någonsin tidigare. Jag är mycket glad över att Nikon står i centrum när det gäller att göra det här möjligt för blivande filmskapare i Europa och över hela världen, säger Asia Argento, huvuddomare och ordförande i juryn för Nikon European Film Festival.
Etiketter: nikon

Nyhetsarkiv