Flygande actionkamera

Parrot var tidigt ute med konsumentdrönare, och nu har de lanserat Bebop Drone på den svenska marknaden. Med en 14-megapixel Full HD-kamera, som stabiliserats på en 3-axlad ram, skall Parrot Bebop Drone leverera högkvalitativa bilder och video i 180 grader.

Kombinationen av flera sensorer skall ge Bebob Parrot Drone en imponerande stabilitet och den kan med en smarttelefon eller surfplatta styras via wifi. Parrot Bebop Drone är även kompatibel med en wifi-förlängare som heter Parrot Skycontroller och som kan användas för att styra Bebop, samtidigt som användaren får tillgång till ett större flygområde.

Parrot Bebop Drone är utrustad med en framåtvänd 14 megapixels "fisheye-kamera", som spelar in video i Full HD (1920x1080 pixlar). Kameran streamar en livebild av flygningen på skärmen av användarens smarttelefon eller surfplatta.

Piloten kan, via pilotappen, med tummen på pilotknappen kontrollera kamerans vinkel vertikalt i 180 grader. För att ta skarpa bilder har Parrot Bebop Drone ett antal mekaniska och digitala system – fyra stötdämpare som mildrar vibrationer från motorn, algoritmer för en treaxlig bildstabilisering vilket innebär att vinkeln av vyn skall förbli fast, utan förvrängning, oavsett drönarens lutning eller turbulens.

Bilderna sparas på Parrot Bebop Drones 8GB flashminne. Video och bilder kan sedan skickas till pilotens mobila enhet eller en dator.

Drönaren väger 390 gram utan skrov (410 gram med) och anges vara enkel att styra. Parrot Bebop Drone är utrustad med fyra wifi-antenner och kan hantera 2,4GHz och 5GHz-frekvenser i MIMO-format (Multiple Inputs Multiple Outputs). Beroende på nätverksstörningar kan piloten välja sin önskade frekvens och därmed säkerställa en fast förbindelse mellan smarttelefonen och drönaren på upp till 250 meter, anger företaget.

Med Parrot Bebop Drone inkluderas en kostnadsfri app för styrning, FreeFlight 3.0, för iOS, Android och Windows Phone smartphones och surfplattor.

Bebop Drone Skycontroller är ett tillbehör i form av en RC-liknande fjärrkontroll utrustad med en wifi-förstärkare, som bidrar till en starkare mottagning (upp till 2 km). Pilotens smarttelefon eller surfplatta sätts fast på kontrollens styrdocka och streamar det Bebop Drone ser direkt på skärmen.
Etiketter: parrot

Produktnyhetsarkiv