Tävling om världens energismartaste TV

Pressmeddelande från Energimyndigheten:
Tillverkar eller importerar du en riktigt energisnål TV? Anmäl den i så fall senast den 31 mars till tävlingen om marknadens energieffektivaste TV, SEAD TV Awards 2015. Energimyndighetens Testlab kommer att testa produkterna.

SEAD TV Awards 2015 är en internationell tävling för tillverkare och importörer av TV-apparater med fokus på energieffektivitet. Tävlingen är ett led i att skynda på utvecklingen och spridningen av den teknik som är särskilt energieffektiv. Tävlingen främjar marknaden för de mest energieffektivaste produkterna så att den medvetne konsumenten kan välja den mest energieffektiva produkten.

– SEAD TV Awards ger tillverkare och importörer en drivkraft att utveckla och importera den mest energisnåla TV:n, som går betydligt längre än lagens krav. Målet är ny, innovativ teknik som snabbt når konsumenten, säger Peter Bennich på Energimyndigheten.

Sverige har varit en aktiv deltagare i projektet kring SEAD TV Awards. Energimyndighetens Testlab kommer utföra test på vinnarna i en så kallad verifikationsprovning, för att kontrollera TV-apparaternas energieffektivitet och ljusnivåer.

Vill du delta med din produkt i tävlingen ska anmälan skickas in senast den 31 mars. Tävlingen avgörs i fyra regioner; Europa, Australien, Indien och Nordamerika och alla får varsin vinnare i de olika storleksklasserna. Efter det koras en global vinnare. Vinnaren i årets SEAD TV Awards för Europa koras i höst, och den globala vinnaren koras under 2016.

Läs mer om tävlingen, tävlingsvillkoren och hur du anmäler din TV på SEAD TV Awards webbplats.

Nyhetsarkiv