Dokumentär om Copyswede

Svenske filmproducenten Daniel Bramme söker just nu finansiering för en dokumentär om Copyswede. Målet är att via Kickstarter samla in 280000 kr innan 26 april - sedan starten den 16 mars har halva beloppet samlats in - för att ha dokumentären klar i oktober i år.

– En granskande dokumentär om fenomenet Copyswede förbereds just nu. Dokumentären är helt oberoende och kommer att ge utrymme för alla aktörer som på ett eller annat sätt är drabbade eller har förmån av Copyswede. Kulturskapare, rättighetsinnehavare, media, elektronikbranschen, skivbolag och inte minst konsumenter och naturligtvis Copyswede själva. En granskning av Copyswede kan aldrig vara till Copyswedes fördel, det vet vi som har insett hur organisationen fungerar, nu börjar även andra att få upp ögonen för problematiken, säger Daniel Bramme, som senaste halvåret arbetat med dokumentären från USA.

Daniel Bramme berättar att Copyswede är en organisation som fått många att bli upprörda – dels genom deras avgifter för lagringsmedia men även för sättet de går runt frågor som många ställer. Dokumentären skall helt enkelt granska Copyswede som organisation och lagen de lyder under. Målet är att skapa en debatt kring lagen om privatkopieringsersättning, en lag som drabbar många distributörer och tillverkare inom elektronikbranschen. Dokumentären skall inte ta politisk ställning och kommer att vara objektiv.

Dokumentärens hemsida är http://www.copygate.eu och kickstarterkampanjen finns på https://www.kickstarter.com/projects/danielbramme/copygate.
Etiketter: copyswede

Nyhetsarkiv