Panasonic Avionics har förvärvat Tactel

Pressmeddelande från Panasonic Avionics:
Panasonic Avionics Corporation meddelar att de har förvärvat Tactel AB. Tactel, baserat i Malmö och med kontor i Stockholm, är ett människocentrerat innovations- och teknikföretag som levererar mobila lösningar och digitala strategier till många ledande svenska företag.

Panasonic Avionics är en ledande leverantör av underhållnings- och kommunikationssystem för flygbranschen med bas i Lake Forest, strax söder om Los Angeles. Förvärvet är ett led i en pågående strategi för att stärka Panasonic Avionics ledarskap och förmåga inom mjukvara och design. Tactel kommer att tillföra Panasonic Avionics ytterligare kompetens inom teknik- och mjukvaruutveckling inom områden som appar, portaler, back-end tjänster, visuell design och konsulttjänster.

Tactel blir en självständig enhet inom Panasonic Avionics och kommer att ledas av nuvarande VD Jonas Andersson. Tactel kommer att fortsätta leverera en bred palett av lösningar till sina kunder inom media, mobila och finansiella tjänstesektorn. Tactel kommer även att tillhandahålla konsulttjänster inom mjukvara och design till Panasonic Avionics och dess flygbolagskunder runt om i världen.

– Vi gläds åt denna nya fas för Tactel. Våra kunder kommer att möta samma företag som tidigare, men nu med Panasonic som en stark internationell ägare. Detta kommer att ge Tactel möjligheter att utveckla sin verksamhet både i Sverige och på nya marknader runt om i världen. Vår förväntan är att detta ska stärka oss ytterligare och att vi skapar än mer värde för Panasonic Avionics och våra kunder. Vi är glada att Panasonic Avionics inser värdet av den mjukvarutalang som finns i Sverige, säger Tactels VD Jonas Andersson.

– Tactel är ett unikt och innovativt företag som skapar kundanpassade lösningar med den personliga och berikade upplevelse som dagens digitala konsumenter förväntar sig. Vi tror att Tactels unika mix av lösningar och tjänster kommer att bidra till att förbättra våra erbjudanden inom underhållnings- och kommunikationssystem för flygbranschen. Vi tror även att Tactel kan hjälpa våra övriga kunder att bli ännu mer framgångsrika. Panasonic Avionics har kontor i flera länder runt om i världen, men det här är vårt första kontor i Sverige, och vi ser fram emot att bli en del av den talangfulla gemenskapen, säger Paul Margis, VD för Panasonic Avionics.
Etiketter: panasonic tactel

Nyhetsarkiv