Magnus från Leksand hyllas i Sony World Photography Awards

Pressmeddelande från Sony:
Magnus Åker vinner Sweden National Award, deltävlingen som utser det bästa fotot tagen av en svensk fotograf i världens största fototävling. Magnus Åkers bild ”Forest Fire” togs i Rättvik och kommer att ställas ut på Somerset House i London, 24 april-10 maj.

– Jag kunde inte tro mina ögon när jag fick mejlet från Sony World Photography Awards. Det betyder väldigt mycket. Jag har burit på tunga kameraväskor och stått ut med alla typer av väder för att ta bilderna jag har fantiserat om. Det här visar att det har varit värt all tid och kraft som jag har lagt på min hobby, säger Magnus Åker som till vardags jobbar som säljare på ett tryckeri.

Det var på Magnus sista semesterdag i somras som han tog den vinnande bilden.

– En kollega vid brandkåren berättade om en planerad skogsbrand i skogarna norr om Rättvik. Jag hoppade in i bilen och tog mig till en plats där jag kunde se lågorna på nära håll. Några timmar efter att branden hade börjat såg jag den lila tallen på stenarna som på något sätt hade överlevt elden. Vinden ändrades hela tiden så jag var tvungen att vänta men till slut blåste den som jag ville.

Magnus Åker vinner kompaktkameran RX100 III från Sony. Han kommer även att flygas till London för att närvara vid öppningsceremonin av Sony World Photography Awards 2015. Vinnarbilden kommer att ställas ut på Somerset House i London som en del av utställningen Sony World Photography Awards 2015 från 24 april-10 maj.
Etiketter: sony magnus åker

Nyhetsarkiv