Trådlös ljudinspelning

Nikon har lanserat en trådlös mikrofon, ME-W1, som är rundupptagande och anges spela in kristallklart ljud från upp till 50 meters avstånd.

Den trådlösa mikrofonen ME-W1 är kompatibel med alla kameror som har ett 3,5mm mikrofonuttag. Systemet består av en mikrofonsändare och mikrofonmottagare som kommunicerar via Bluetooth, och lösningen anges vara perfekt för att spela in presentationer, spontana gatuintervjuer och videobloggar med proffskvalitet. Batteritiden med ett AAA-batteri i varje enhet är upp till tre timmar, och om man vill spela in till exempel ett musikframträdande i stereo kan man ansluta en stereomikrofon till det externa mikrofonuttaget på ME-W1.

– Den trådlösa mikrofonen ME-W1 är ett välkommet tillskott till Nikons stora utbud av tillbehör. Filmare och videofilmare som värdesätter flexibilitet och kräver resultat av hög kvalitet väljer i allt större utsträckning D-SLR-kameror. Nya ME-W1 ger ännu mer flexibilitet genom att erbjuda rörelsefrihet och hög ljudkvalitet. Filmare får ett mer allsidigt och professionellt resultat, säger Zurab Kiknadze, produktchef för objektiv, tillbehör och programvara på Nikon Europe.

Säljstart är den 28 maj 2015, anger företaget.
Etiketter: nikon

Produktnyhetsarkiv