Hi-Fi Music Streaming i Sverige

Pressmeddelande från Tidal:
Tidal, den första globala musikstreamingtjänsten med High Fidelity ljudkvalitet, HD-musikvideo och speciellt utvalt redaktionellt innehåll lanserades den 11 mars i Sverige.

Tjänsten låter svenskarna njuta av en omfattande katalog med över 25 miljoner låtar, 75000 musikvideor och en redaktionell profil med rekommendationer, artiklar och intervjuer från erfarna musikjournalister och branschexperter. En idealisk musiktjänst för de som värdesätter kvalitet. Tjänsten är reklamfri och finns nu tillgänglig som månadsabonnemang för 199 kronor/månad.

– I Sverige, precis som i resten av världen, ser vi en kraftig ökning av musikstreamingabonnemang, samt ett ökat intresse för högkvalitativt ljud. Med Tidal på mobilen, datorn eller stereosystemet, från leverantörer som Sonos, Denon, Bluesound och Linn, kan det svenska folket äntligen njuta av en äkta High Fidelity-tjänst med förlustfri ljudkvalitet, HD-musikvideor och en tydlig redaktionell profil. Vi har också sett ett stort intresse från svenskar som har anmält sig till vår väntelista – och vi är väldigt glada över att idag kunna öppna upp för hela landet, säger Tidals vd Andy Chen.

Tidal har lagt ned mycket tid på att bygga upp sin omfattande musikkatalog med förlustfri ljudkvalitet och HD-musikvideor. Med distributionsavtal med alla de stora musikbolagen och många independent-bolag, erbjuder Tidal en omfattande musikkatalog med ett brett spektrum av genrer för alla olika smaker. Användarna får också mer än bara en musiktjänst, Tidal ger även tillgång till unikt redaktionellt material från erfarna musikjournalister.

Appar finns till iOS, Android, nätverksspelare, och PC/Mac. Alla erbjuder förlustfri ljudkvalitet, en förutsättning för att kunna njuta av musiken så som artisterna tänkt att den skulle låta från början. Tidal streamar i mer än fyra gånger bithastigheten jämfört med konkurrerande tjänster. Användare kan även njuta av Tidal på många av världens finaste hemma- och bärbara ljudsystem. Partneravtal och integrationer har redan gjorts med ett trettiotal av världens ledande ljudvarumärken, se hela listan nedan.

Som en annonsfri musik- och musikvideostreamingtjänst med förlustfri, CD-kvalitet och en omfattande redaktionell kompetens finns nu Tidal tillgängligt i Sverige. Mer information på www.tidalhifi.com.

Korta fakta om Tidal
* Mer än 25 miljoner låtar.
* Förlustfri ljudkvalitet (FLAC/ALAC 44.1kHz / 16 bit - 1411 kbps).
* Mer än 75000 musikvideor.
* Speciellt utvalt redaktionellt innehåll från erfarna musikjournalister och branschexperter.
* Dedikerade appar för iOS och Android-telefoner och läsplattor.
* Webbspelare för PC/MAC, tillgänglig på listen.Tidalhifi.com.
* Integration med ljudsystem från Anthem, Airable by Tune In Media, Astell &Kern, Audeze, Audiovector, AudioQuest, Auralic, Aurender, Bel Canto, Bluesound & NAD, Dan D'Agostino, Definitive Technology, Denon HEOS, DTS Play-Fi, Dynaudio, Electrocompaniet, Harman Omni, HiFiAkademie, ickStream, JH Audio, Linn, McIntosh, Meridian, MartinLogan, Paradigm, Polk, Pro-ject, PS Audio, Raumfeld, Simple Audio, Sonos, Steinway Lyngdorf, Wadia, Wren Sound Systems och fler kommer.
* Tillgängligt i Sverige, USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Finland, Danmark, Estland, Frankrike, Italien, Lettland, Litauen, Norge, Portugal, Schweiz, Singapore, Slovakien, Spanien, Sydafrika, Tjeckien, Turkiet, Ungern och Österrike och kommer finnas tillgängligt i över 30 länder innan slutet på mars.

Tidal och WiMP HiFi är musiktjänster från Aspiro AB, noterat på Stockholmsbörsen med huvudkontor i Oslo, Norge. Tjänsten lanserades 2010 och WiMP finns även i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland och Polen.
Etiketter: aspiro wimp tidal

Nyhetsarkiv