Fitbit köper träningsappen FitStar

Pressmeddelande från Fitbit:
Träningsarmbandet Fitbit köper upp FitStar som erbjuder videobaserad personlig träning via mobila enheter. Användare kan därmed få tillgång till ett skräddarsytt träningsprogram som utformats av legenden i amerikansk fotboll, Tony Gonzalez och yogaexperten, Tara Stiles.

Med FitStar utökar Fitbit sitt erbjudande av tjänster som motiverar människor att leva hälsosammare, mer aktiva liv. Med Fitstars personliga videoträning kommer Fitbits användare enkelt att få tillgång till individuellt anpassade träningsprogram som är både inspirerande och uppmuntrande.

– FitStar har skapat några av de mest populära och topprankade träningsapparna i världen och har en vision som är mycket lik Fitbits. Köpet av FitStar gör att vi kan erbjuda en skräddarsydd upplevelse baserad på människors personliga förutsättningar och även leverera förbättrade tjänster och coachning, säger James Park, VD och grundare av Fitbit.

FitStars användare kommer kunna synka sina träningspass i FitStar med Fitbit för att se hur den personliga träningen eller yogan påverkar den övergripande hälsan. Snart kommer Fitbits användare att kunna skapa ett FitStar-konto genom att använda sitt Fitbit-konto. Använder du de nya modellerna Fitbit Charge HR eller Fitbit Surge som är utrustade med Fitbit:s kontinuerliga pulsmätning, PurePulse kommer FitStars användare snart kunna se sina pulstrender under sina FitStar-pass.

– Fitbit var det första aktivitetsarmbandet som FitStar integrerades med för över två år sedan, så FitStar har haft lång tid att lära känna oss och vi har insett att vi har en gemensam vision om hur den digitala träningen bör utvecklas. Genom att kombinera våra styrkor kan vi expandera tillsammans för att fler människor ska nå sina hälso- och träningsmål, säger Mike Maser, FitStar:s VD och grundare.
Etiketter: fitbit fitstar

Nyhetsarkiv