Telia lanserar "M2M in a Box"

Pressmeddelande från Telia:
Telia lanserar i april "M2M in a Box" i Sverige, en ny tjänst som ska få fler svenska företag och organisationer att upptäcka möjligheterna med sakernas internet, även kallat Internet of Things eller M2M, maskin-till-maskin-kommunikation.

"M2M in a Box" innehåller sensorer som kan användas till att koppla upp allt från byggnader till maskiner. Sensorerna samlar in data som kan följas i realtid genom en webbportal och de kan även avisera kunden genom ett sms när mätvärdena förändras.

Sverige ligger i framkant vad gäller sakernas internet. Enligt en ny rapport från TeliaSonera och Arthur D. Little kommer det 2018 att finnas 35 miljoner uppkopplade saker i Sverige, allt från vitvaror och hemlarm till betalstationer, industrimaskiner och fordon.

Allt fler företag vill utforska de möjligheter en uppkopplad verksamhet erbjuder, men att installera fullskaliga M2M-lösningar kan vara en komplicerad och resurskrävande process. Det gör att många mindre företag, men även större organisationer, drar sig för att knyta upp resurser i omfattande teknikprojekt.

– Med "M2M in a Box" gör vi det enklare för företag och organisationer att utforska möjligheterna med M2M och sakernas internet, utan att de behöver investera i stora IT-projekt. Det kan till exempel handla om fastighetsbolag som under vintern vill övervaka temperaturen i vissa byggnader för att undvika köldrelaterade skador. Men det kan också handla om såväl startups som stora bolag som vill experimentera och testa hur uppkoppling kan bidra till effektivare processer och smartare tjänster, säger Hans Dahlberg, chef för Telias globala M2M-enhet.

"M2M in a Box" kan användas inom en rad olika branscher och områden. En kommun kan till exempel lägga sensorer i snöplogningsfordon för att säkerställa att vägarna plogas som de ska. Matbutiker kan använda tjänsten för att mäta temperatur och luftfuktighet i kyldiskarna, medan byggföretag kan lägga sensorer i maskinerna på en byggarbetsplats och få avisering om de flyttas utanför ett visst område.

Varje tjänst levereras med 25 sensorer som kopplas upp mot mobilnätet.
Etiketter: telia

Nyhetsarkiv