Project Morpheus vidgar vyerna för PlayStation4

Pressmeddelande från Sony:
Den 3 mars visades den senaste versionen av virtual reality-systemet Project Morpheus för PlayStation4 (PS4) i San Francisco. Sedan premiärvisningen i fjol har Sony Computer Entertainment (SCE) tagit emot feedback från spelutvecklare och konsumenter.

Bland förbättringarna finns en ny 5,7" OLED-skärm (1920x1080 pixlar och 120fps) och fler sensorer som följer huvudets rörelser mer exakt. Resultatet är att spelaren får känslan av att verkligen träda in i spelens virtuella världar.

– Med tekniken i den nya prototypen har vi tagit ett steg närmare att fullfölja vår vision om att skapa fantastiska VR-upplevelser på PS4 som kommer att ge spelare en äkta närvarokänsla, säger Shuhei Yoshida, chef för SCE Worldwide Studios.

Morpheus kommer att lanseras under den första halvan av 2016.

I samband med visningen av Morpheus meddelade SCE att PlayStation4 har passerat 20,2 miljoner sålda exemplar världen över, under konsolens första 16 månader.
Etiketter: sony playstation

Nyhetsarkiv