B&O firar 90-årsdagen med Love Affair Collection

Pressmeddelande från Bang & Olufsen:
Den nya Love Affair Collection innehåller sex legendariska Bang & Olufsen-produkter i en ny Rose golden-variant – helt i linje med det ökade intresset för nya spännande material, särskilt roséguld, som upplever en renässans inom smyckesindustrin. Roséguldets symboliska betydelse har varit en perfekt inspirationskälla för den nya kollektionen: Medan vitt guld står för vänskap och gult guld för trofasthet, står roséguldet för kärlek.

Under det glada 20-talet, i en tid då teknik sågs som ett näst intill magiskt fenomen, påbörjade Peter Bang och Svend Olufsen sin resa in i teknikens värld. Art Déco-stilen i kombination med lyx, glamour och överdåd var tongivande under den här tiden. Snabbspolning 90 år framåt: Företaget är stolta över att lansera en kollektion som fångar 20-talets stil och tidsanda, och banar väg för en kärleksaffär som aldrig tar slut. Tyget i den nya kollektionens produkter är utvecklat i samarbete med modedesignern Stine Goya. Förhoppningen är att kombinationen av roséguldet och tygets varma nyanser ska uppskattas av alla användare som sedan länge hyser varma känslor för Bang & Olufsens produkter.

– För oss är den nya kollektionen ett konkret uttryck för den kärleksaffär som inleddes redan när företaget grundades, då resultatet av Peter Bangs och Svend Olufsens passion för kvalitet och gediget hantverk attraherade människor över hela världen, säger Marie Kristine Schmidt, VP Brand, Design and Marketing.

Den varma, romantiska Rose golden-nyansen skapas i en unik färgningsprocess, och nyansen i sig inspirerar våra formgivare till att skapa nya koncept för alla stilar och åldrar – deras fantasi är den enda begränsningen. Färgen Rose golden i kombination med elegant valnötsträ förenar det förflutna med modern tid, och representerar den passion, stolthet och uthållighet som har varit Bang & Olufsens drivkrafter under 90 år.

The Love Affair Collection innehåller följande sex produkter: majestätiska BeoVision Avant 85 som nyligen lanserades på marknaden; den kompletta underhållslösningen BeoVision 11-46 med BeoRemote One; det extremt populära musiksystemet BeoPlay A9 med magic-touch; de eleganta lättviktshörlurarna BeoPlay H6 och, sist men inte minst, den klassiska och stilrena BeoLab 18 med ny lamellfront i valnötsträ och hölje i en fantastiskt elegant Rose golden-färg.
Etiketter: b&o bang & olufsen

Nyhetsarkiv