Trenden i år är trådlöst ljud i alla rum

Pressmeddelande från Elgiganten:
Allt talar för att 2015 blir året då de svenska hushållen satsar på trådlöst ljud i hela hemmet. Under 2014 ökade försäljningen av så kallade multirum-högtalare med hela 1400 procent jämfört med 2013 och efterfrågan förväntas öka ytterligare under 2015.

Behovet av trådlöst ljud har ökat dramatiskt med kundernas tillgång till smartphones, surfplattor och utbudet av strömmad musik och film. Idag vill vi kunna ta del av ljud och vår favoritmusik överallt; i bilen, stugan, hotellrummet och framför allt i hemmets alla rum.

– Allt talar för att 2015 blir året då multiroom-högtalarna slår igenom på allvar. Vår bedömning är att efterfrågan ökar ytterligare och att det i kombination med ett allt bredare utbud kommer att ta multiroom-högtalarna från att vara en snackis på de stora elektronikmässorna till att bli en självklar del i de svenska hushållen, säger Magnus Dahg, Försäljningschef för Ljud och Bild på Elgiganten.

Multirum-högtalarna kopplas upp mot hemmanätverket och gör det möjligt att spela upp musik från mobilen och surfplattan i flera rum samtidigt. Det är ett lika enkelt som flexibelt system som går att bygga ut med flera högtalare efter hand.

– Efterfrågan på så kallade multiroom-högtalare kommer att öka ännu mer i takt med att leverantörerna presenterar nya produkter och utbudet växer. Inom kort stärker vi vårt ljuderbjudande med Sonos produkter och vi räknar med att det kommer att boosta efterfrågan ytterligare, säger Magnus Dahg.
Etiketter: elgiganten sonos

Nyhetsarkiv