Samsung laddar utan sladdar med IKEA

Pressmeddelande från Samsung:
Samsung Electronics Co., Ltd., och IKEA presenterar en ny era av laddningsmöjligheter med Wireless Power Consortium (WPC). Till skillnad från fasta uttag kan användaren enkelt hålla sig uppkopplad och ladda trådlöst på flera platser i hemmet eller på jobbet. IKEAs nya möbelserie är den första någonsin som förenar trådlös laddning universellt direkt i möblerna, helt utan sladdar.

Idag ställer konsumenter allt högre krav på effektiva och enkla lösningar för teknik, IKEA tar nu ett nytt grepp genom att montera trådlös laddningsteknik direkt i heminredning. Det möjliggör för sängbord, lampor och bänkar att tjäna ytterligare ett syfte som laddningsstationer för smartphones. Samsung Galaxy S6 och S6 edge får en naturlig del i detta i och med dess banbrytande teknik, båda modellerna har inbyggda komponenter som möjliggör för trådlös laddning.

– Mobila enheter har blivit en naturlig del av våra liv – att enkelt koppla ihop trådlös laddning med IKEAs möbler ger alla möjlighet att mer bekvämt och praktiskt njuta av sin smartphone-upplevelse. Samsung strävar efter att leverera den bästa mobila upplevelsen för konsumenterna, särskilt i sitt eget hem eller kontor, vi har ett långsiktigt engagemang för innovativa laddningslösningar, säger Jean-Daniel Ayme, biträdande VD för European Telecommunication Operations på Samsung Electronics.

 – Vi vet att människor ogillar sladdhärvor och att få slut på batteriet i sina mobiltelefoner och att det är en ständig jakt på laddare. Med denna kollektion ger vi människor möjlighet att ladda var som helst i hemmet genom att integrera trådlös laddning i vår heminredning, säger Jeanette Skjelmose, affärsområdeschef belysning och trådlös laddning.

Den nya kollektionen från IKEA kommer att finnas tillgänglig i Europa och Nordamerika i april 2015. Samsung Galaxy S6 och S6 edge presenterades på Mobile World Congress, Barcelona och kommer att lanseras på de globala marknaderna och i Sverige från 10 april 2015.
Etiketter: samsung ikea

Nyhetsarkiv