Direkt värdering online

Pressmeddelande från Media Markt:
Med tjänsten Flip4New ger Media Markt sina kunder möjlighet att sälja gamla teknikprylar och få betalt i presentkort. Nu utvidgar man tjänsten med värdering av gammal elektronik online där kunderna direkt får en uppfattning om vad just deras prylar är värda.

För många hushåll är det en självklarhet att återvinna såväl glas, metall och kläder som gammal hemelektronik. Men ibland kan det både vara tidskrävande och krångligt att göra sig av med sina gamla prylar, särskilt om man ska sälja dem vidare på en loppis, auktion eller genom annonsering.

– Vi vet att det finns en hel del hemelektronik som bara ligger och samlar damm runt om i landet. Många drar sig för att sälja sina gamla hemelektronikprylar då det ofta tar mycket tid och även kostar pengar i form av annonsavgifter. Med tjänsten Flip4New slipper man allt krångel och gör samtidigt en god gärning för både miljön och den egna ekonomin, säger Anna Sjödin, kommunikationschef på Media Markt.

Under 2014 genererade Media Markt och Flip4New:
* Att 3281 produkter motsvarande 2,5 ton hemelektronik lämnades in.
* Att 2535 personer använde sig av tjänsten och att varje person i snitt lämnade in 1,3 produkter.

Bäst på att återvinna hemelektronik var man i Högsbo i Göteborg där hela 252 produkter lämnades in. Den mest populära produkten att byta ut var en 16GB iPhone 4S.

Så funkar Flip4New
Du kan enkelt värdera dina produkter i ditt närmaste Media Markt-varuhus eller på mediamarkt.se. Principen är enkel, ju bättre skick desto mer pengar (vid återköp av elektronikprodukt ges ej kontanter utan presentkort hos Media Markt) får du. På mediamarkt.se kan du själv snabbt fylla i en mall för de produkter du har och göra en värdering. Därefter är det bara att besöka ditt närmaste varuhus för att lämna in produkterna och få ett presentkort i utbyte.

Du kan sälja tillbaka de allra flesta hemelektronikprylarna, så som smartphones, surfplattor, laptops, digitala systemkameror, objektiv, videokameror, BluRay-spelare, DVD-spelare, iPod- och MP3-spelare, spelkonsoler och GPS:er. Däremot kan du inte lämna in TV-apparater, Hi-fi-system, vitvaror, DVD-/BluRay-filmer, TV- eller datorspel eller produkter för personvård.

Du kan lämna in dina gamla elektronikprodukter i samtliga 27 av Media Markts varuhus i Sverige. Det spelar ingen roll om produkten ursprungligen är köpt på Media Markt eller vid något annat inköpsställe.Den återköpta hemelektroniken får antingen en ny ägare genom att de säljs vidare i Europa eller så skickas den till en miljöstation för att återvinnas.
Etiketter: media markt

Nyhetsarkiv